Skip to main content

Ψήνεται και άλλη μετεγγραφή υποψηφίου στον δήμο Θεσσαλονίκης

Εν ενεργεία αντιδήμαρχος θα ενημερώσει τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο ανήκει ως σήμερα ότι σκοπεύει να αλλάξει σημαία, αλλά όχι στρατόπεδο

Γράφει ο Σαλονικιός

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μέσα σε καθαρά προεκλογικό κλίμα, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε, στο περιθώριο της συνεδρίασης αναμένεται και κάποια εξέλιξη η οποία συνδέεται με πολύ πιθανή μετεγγραφή υποψηφίου δημοτικού συμβούλου από έναν συνδυασμό σε άλλον, ιδεολογικά όμορο. Όπως με ενημερώνει πηγή μου στο περιθώριο της συνεδρίασης εν ενεργεία αντιδήμαρχος θα ενημερώσει τον επικεφαλής του συνδυασμού στον οποίο ανήκει ως σήμερα ότι σκοπεύει να αλλάξει σημαία, αλλά όχι στρατόπεδο καθώς ο συνδυασμός στον οποίο σκοπεύει να μεταπηδήσει βρίσκεται κι αυτός στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Πάντως, η επικείμενη μετεγγραφή δεν αποκλείεται να μην είναι η τελευταία. Μέχρι το τέλος του μήνα όταν θα έχουν δημοσιοποιηθεί οι νέες δημοσκοπήσεις από τις οποίες θα φανούν οι δυνατότητες που έχει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, ίσως κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι το ξανασκεφτούν, θεωρώντας πως σε κάποιον άλλον συνδυασμό θα έχουν ενδεχομένως καλύτερη τύχη. Μάλιστα δεν αποκλείεται ανάλογες σκέψεις να κάνουν ακόμη και ορισμένοι από τους πέραν των είκοσι, υποψηφίους δημάρχους. Αλλά ας περιμένουμε…

Μιας και κινούμαστε στο χώρο της κεντροαριστεράς να σας πω ότι το προσεχές σαββατοκύριακο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου διοργανώνει προγραμματική διημερίδα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της οποίας θα κλείσει ουσιαστικά το πρόγραμμα του συνδυασμού. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσει ο ίδιος σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στις 11, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Παράλληλα θα ανακοινωθούν και νέα ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Δύο εκδηλώσεις μέσα σε δύο μέρες ετοιμάζει η «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» στην πολυπληθέστερη Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Για την ακρίβεια σε μια από τις δύο, η οποία γίνεται αύριο Τρίτη απλώς θα παραστεί και στην άλλη η οποία γίνεται Τετάρτη θα γίνει συζήτηση με τους πολίτες και θα παρουσιαστούν οι βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του Σπύρου Βούγια για τη συγκεκριμένη περιοχή. Την αυριανή εκδήλωση διοργανώνει ο συνδυασμός «Πολύχρωμες Γειτονιές», ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της Ε’ Κοινότητας με άτυπη επικεφαλής την Αργυρώ Κουράκη. Όπως συμπεραίνεται από τον τίτλο του συνδυασμού υπάρχει μεγάλη συνάφεια με τον κεντρικό συνδυασμό του Σπύρου Βούγια, εξ ου και η αυριανή παρουσία εκεί του υποψηφίου δημάρχου. Και οι δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην «Έπαυλη Μαρόκκου».

Μένω στην κεντροαριστερά, αλλά μεταπηδώ στο Κίνημα Αλλαγής και στον υποψήφιος ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμά του για σήμερα περιλαμβάνει δύο ομιλίες. Η πρώτη στις 6 το απόγευμα, στην ταβέρνα «Εύξεινος» στην οδό Χηλής, στην Καλαμαριά και στις 8.30 το βράδυ νέα ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας.

Αύριο Τρίτη το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: στις 11 συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χρήστο Παπαγεωργίου, στις 12 συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, στις 3 το μεσημέρι συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, στις 7 το απόγευμα ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρου «Χρήστος Τσακίρης» στην Σταυρούπολη και στις 9.30 το βράδυ θα έχει συνάντηση με νέους σε καφέ στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, την Τετάρτη ο Νίκος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Βούγια και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης.