Skip to main content

Ψωμιάδης: Από δημοσιεύματα έμαθα για την παραπομπή μου σε δίκη

Ο πρώην περιφερειάρχης επισημαίνει ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης και καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Από δημοσιεύματα και δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την παραπομπή του σε δίκη σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Ψωμιάδης, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διάπραξη πλημμελήματος, τόνισε ότι μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καμιά επίσημη ενημέρωση και επισημαίνει ότι καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τις ακραίες συμπεριφορές και την επίθεση στον δήμαρχο.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήταν μακριά από το σημείο της επίθεσης στον κ. Μπουτάρη και δεν προέτρεψε κανέναν να επιτεθεί εναντίον του. «Το οπτικό υλικό δείχνει ότι δεν είχα καμιά σχέση με τα γεγονότα. Η απόφαση της Δικαιοσύνης βέβαια είναι σεβαστή. Επιμένω ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του κ. Μπουτάρη είναι ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, όπως γνωρίζουν όλοι οι Πόντιοι».

Ο κ. Ψωμιάδης πάντως ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση – κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι (και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης) στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Κυριακής στην Αθήνα, αλλά και να πάρουν θέση για τη συμφωνία των Πρεσπών.