Κυριακή 26 Μαΐου 2019
x

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΟΧΙ ΚΑΙ GAYPRIDE ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Να γίνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά σε χώρους όπως το λιμάνι ή η Έκθεση, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ναι στο Gaypride, αλλά υπό προϋποθέσεις και στο λιμάνι ή στην Έκθεση, όχι και στο κέντρο της πόλης, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με αφορμή την απόφαση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, να επιχορηγήσει με 10.000 ευρώ τη συγκεκριμένη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

«Πολύ κακό για το τίποτα. Από την ένοικο του υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό, είναι στην ίδια "προοδευτική" γραμμή με τον δήμαρχο της πόλης. Αυτόν που, θυμίζω, κάποτε δήλωνε πως είναι τιμή για την πόλη να παρελαύνουν οι γκέι. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή πόλη, όποιος θέλει να παρελάσει, ας το κάνει. Σέβομαι απόλυτα τη διαφορετικότητα, αν, όμως, νομίζουν πως ελεύθερη έκφραση σημαίνει προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, γελοιοποίηση αρχών και αξιών, ας το ξεχάσουν. Με δική μας διοίκηση η παρέλαση τους μπορεί να φιλοξενηθεί στο λιμάνι, στην Έκθεση, όχι όμως στο κέντρο της πόλης. Έχω φιλικές σχέσεις με πολλούς ομοφυλόφιλους, σοβαρούς ανθρώπους που αναγνωρίζουν, πως αυτή η φιέστα είναι ένα κακόγουστο πανηγυράκι στο οποίο αρνούνται συνειδητά να λάβουν μέρος και κρατούν αποστάσεις. Αυτές οι εικόνες της ξεφτίλας, με κάποιους από τους συμμετέχοντες να φέρουν στα γεννητικά τους όργανα εικόνες και άλλα σύμβολα της Πίστης μας έξω από τις εκκλησιές μας, τελειώνουν. Γιατί ο στόχος τους είναι να προκαλέσουν. Αυτό θέλουν. Και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε. Η πόλη είναι ανοιχτή, όχι όμως ξέφραγο αμπέλι», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ