Skip to main content

Ψωμιάδης: Παραμένω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια

Πολιτικό πραξικόπημα χαρακτήρισε την απόφαση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης που τον θέτει σε προσωρινή αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

του Δημήτρη Τσάκωνα

tsakonas@voria.gr

 

Πολιτική δίωξη και πολιτικό πραξικόπημα χαρακτήρισε την απόφαση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, κ. Θύμιου Σώκου που τον θέτει σε προσωρινή αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μιλώντας νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησε για να δώσει τη δική του απάντηση στην απόφαση Σώκου υπογράμμισε ότι «κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι με μια άδικη και αντιδημοκρατική απόφαση θα πετύχουν να με φιμώσουν» και επανέλαβε ότι θα είναι παρών σε όλες εξελίξεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. «Θα είμαι στο γραφείο μου στην Περιφέρεια καθημερινά για να μπορούν να με βρίσκουν οι πολίτες που με ψήφισαν και με έστειλαν εδώ. Δεν είμαι παράνομος γιατί είμαι σε προσωρινή αργία. Όταν και αν εκπέσω του αξιώματος μου, τότε θα πάω στο πολιτικό μου γραφείο και συζητάμε για την έπομενη ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι στη θέση του ανέλαβε από σήμερα ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης και αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι κάποιοι θα λογοδοτήσουν σύντομα «γιατί μιλάμε για πολιτική δίωξη και πολιτικό πραξικόπημα». Όπως σημείωσε, η απόφαση είναι κατάφωρα παράνομη με βάση τις γνωμοδοτήσεις τριών καθηγητών του νομικού δικαίου της Ελλάδας και για αυτό θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να την ανατρέψει. Συγκεκριμένα, προτίθεται να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης Σώκου καθώς και στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, ο κ. Σώκος έλαβε την απόφαση κάτω από πιέσεις και με καθαρά πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του σχετικά με τη δημιουργία πολιτικής κίνησης επεσήμανε: «Ό,τι είπα ισχύει. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο λαός». Ωστόσο, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δίπλα του και ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στην Αθήνα αμέσως μετά την  επιστροφή του τελευταίου από την περιοδεία του στην Ευρώπη. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχολιάζοντας, δε, τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολιτικό επίπεδο για την επίτευξη συναίνεσης ανέφερε ότι απαιτείται συναίνεση από μηδενική βάση.

«Θα αλλάξει τίποτα αν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές; Θα αλλάξει η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, τα σχολεία, η εξωτερική πολιτική; Οι πολίτικοι αρχηγοί και ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να κάτσουν και να συζητήσουν από μηδενική βάση με τους σοφούς των παρατάξεων και να βάλουν την χώρα σε άλλη τροχιά. Δεν έχουμε ανάγκη τους λογιστές αυτούς. Έχουμε πολύ καλύτερους οικονομολόγους. Με την ίδια συνταγή του χθες δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο αύριο. Εγώ λέω ναι στις θυσίες αλλά θα αλλάξει κάτι;» τόνισε χαρακτηριστικά.