Skip to main content

Ψωμιάδης: Πλήγμα για τον τουρισμό η απεργία στα βυτιοφόρα

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών έστειλε σήμερα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης σχετικά με την απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων.
Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα έστειλε σήμερα ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης σχετικά με τις απεργίες που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως τονίζει ο Π. Ψωμιάδης, η  απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών «πλήττει κατάφωρα την ελληνική οικονομία και ιδιαιτέρως τον τουρισμό, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της» και υπογραμμίζει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να στερέψει η αγορά από καύσιμα και να παραλύσουν οι συγκοινωνίες, «με συνέπειες καταστροφικές για την τουριστική βιομηχανία».

Σχετικά με τη λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο νομάρχης αναφέρει ότι «η εικόνα χάους στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της «λευκής» απεργίας, αλλά και οι τεράστιες ουρές στα πρατήρια βενζίνης, δίνει για μια ακόμη φορά την εικόνα μιας χώρας τριτοκοσμικής που απωθεί τους τουρίστες και τους στρέφει σε άλλους προορισμούς διακοπών».

Καταλήγοντας, ο κ. Ψωμιάδης καλεί τους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και να αναζητήσουν, σε συνεργασία με τους κλάδους των επαγγελματιών, «τις λύσεις που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο και θα περιορίσουν τη ζημιά στον ελληνικό τουρισμό».