Skip to main content

Ψωμιάδης: Ρητή καταδίκη της βεβήλωσης του Μνημείου Ολοκαυτώματος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως πρόκειται για μία ενέργεια που προσβάλει βάναυσα την ιστορική μνήμη.

Την ρητή και κατηγορηματική καταδίκη του για τη νέα βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που προσβάλει βάναυσα την ιστορική μνήμη. Η Θεσσαλονίκη δεν ξεχνά, δεν διαγράφει τις εφιαλτικές μνήμες που σημάδεψαν με τα πλέον μελανά χρώματα την ιστορική πορεία των Εβραίων Ελλήνων συμπολιτών μας» επισημαίνει ο κ. Ψωμιάδης.

Και συνεχίζει: «Το μήνυμα της κοινωνίας μας οφείλει να είναι σαφές: Κάθε επίθεση σε μνημείο της πόλης είναι κατακριτέα, πόσο μάλλον δε, όταν αφορά μια κοινότητα που απειλήθηκε με ολοκληρωτικό αφανισμό στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής. Η αποτελεσματική προστασία των μνημείων της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα της δικής μας δημοτικής αρχής» καταλήγει η ανακοίνωση.