Skip to main content

Οικονομολόγοι Κ.Μακεδονίας: «Όχι» στη συγχώνευση ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη

Ανάκληση της απόφασης για τη συγχώνευση της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Ιωνίας ζητεί το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΕΕ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχωνεύσεων ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης ζητεί με ανακοίνωσή του το 3ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ζητώντας διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης από μηδενική βάση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «το 3ο Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στην προγραμματισμένη συγχώνευση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της πόλης της Θεσσαλονίκης το 2020».

«Οι εν λόγω συγχωνεύσεις γίνονται με προχειρότητα και δίχως προηγούμενο διάλογο ή διαβούλευση με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, που η καθημερινότητα τους θα επηρεαστεί σοβαρά αρνητικά από τις συγχωνεύσεις αυτές», επισημαίνεται.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, προσθέτει το Τμήμα, τόσο οι επαγγελματίες λογιστές φοροτέχνες, οι εργαζόμενοι των Δ.Ο.Υ., οι δικηγόροι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορολογούμενοι πολίτες «θα χρειάζεται να υποστούν ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο μετακίνησης σε απόσταση πάνω 15 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν (συγχώνευση Α΄Δ.Ο.Υ. σε Δ.Ο.Υ. Ιωνίας)».

«Σε μία χρονική περίοδο που η πόλη της Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει έναν γρήγορο και αξιόπιστο συγκοινωνιακό φορέα οι σχεδιασμοί αυτοί σύντομα θα αποδειχθούν επιζήμιοι για όλους και κυρίως για τα δημόσια έσοδα», υπογραμμίζει το 3ο ΠΤ Κ. Μακεδονίας του ΟΕΕ.

Και καταλήγει: «Ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της Θεσσαλονίκης και την αρχή ενός διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης από μηδενική βάση».