Skip to main content

ΠτΔ: «Κάστρο» Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης το έργο του Συλλόγου Ελπίδα

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ιδρύτριας του Συλλόγου και μίλησε με θαυμασμό για το όραμά της.

Για ένα πραγματικό "κάστρο" Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στην προσφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "Επλίδα" κατά την επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ιδρύτριας του Συλλόγου και μίλησε με θαυμασμό για το όραμά της και την άοκνη και συνεχιζόμενη προσφορά της τα τελευταία 30 χρόνια με στόχο να ενώσει συνανθρώπους, κάτω από τον ιερό θόλο του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, προκειμένου να δώσουν στα παιδιά με καρκίνο την Ελπίδα. «Την Ελπίδα όχι με την αφηρημένη της, γενική και αόριστη, έννοια, αλλά την Ελπίδα "ζωντανή", δηλαδή την Ελπίδα για τα παιδιά με καρκίνο ως δύναμη υπεράσπισης της ζωής και της συνακόλουθης πορείας δημιουργίας» προσέθεσε ο Πρόεδρος.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε όλους εκείνους που "στρατεύθηκαν" όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτόν τον αγώνα του παιδιού, που πάσχει, καλύπτοντας ακόμα και τα μεγάλα κρατικά κενά στον κρίσιμο αυτό τομέα, και κυρίως σε χαλεπούς καιρούς, όταν η πολύμορφη κρίση τείνει να θίξει τον κοινωνικό ιστό και να προκαλέσει ως και την ρήξη του, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τούτη η "έπαλξη" της "Ελπίδας", μέσα στα 30 χρόνια της, έγινε πραγματικό "κάστρο" Ανθρωπισμού, τα "τείχη" του οποίου συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το Ογκολογικό Νοσοκομείο για Παιδιά -με "ψυχή" την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για Παιδιά και την πρωτοποριακή Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών- καθώς και ο ξενώνας"Ελπίδα". Ένας ξενώνας, που λειτουργεί σαν μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά από την περιφέρεια και για τις οικογένειές τους, καθ΄ όλο το διάστημα της θεραπείας τους» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημείωσε, επίσης, ότι το "κάστρο" της "Ελπίδας" και οι "επάλξεις" του είναι ορατές πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και τόνισε ότι η παγκόσμια ακτινοβολία του είναι μια απτή απόδειξη της αναγνώρισης του έργου της "Ελπίδας" διεθνώς, κατ΄ εξοχήν δε του έργου στήριξης παιδιών, τα οποία προέρχονται από χώρες που δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, προκειμένου να διασφαλίσουν την θεραπεία παιδιών με καρκίνο.

Κλείνοντας, τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε η "Ελπίδα" ν΄ ανοίγει αδιάκοπα νέους, φωτεινούς, δρόμους για την στήριξη του παιδιού που πάσχει, στην ουσία όμως δρόμους για τον άνθρωπο και τη ζωή. «Δρόμους που τους έχουμε τόσο περισσότερο ανάγκη, όσο ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη δοκιμάζονται, δυστυχώς ολοένα και περισσότερο, μέσ΄ από μια επιφανειακή ως ανεύθυνη θεώρηση της σημασίας και της αποστολής της οικονομίας και του περιβάλλοντος, ιδίως δε της οικολογικής ισορροπίας σε πλανητική κλίμακα. Μια θεώρηση που οδηγεί, μοιραία, σε αντίστοιχη επικράτηση μιας επιφανειακής ως ανεύθυνης ιεράρχησης των αρχών και των αξιών, τις οποίες πρέπει να υπερασπισθούμε όπως αρμόζει στο παιδί, άρα στον άνθρωπο και στην ζωή» συμπλήρωσε.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη το παράδειγμα του συλλόγου "Ελπίδα"και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη να εμπνεύσει και άλλους, πολλούς, όχι μόνο προκειμένου να προστεθούν στις τάξεις της αλλά και για ν΄ ακολουθήσουν, χτίζοντας το δικό τους "κάστρο" Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, το απαράμιλλο παράδειγμά της.