Skip to main content

Πτώση 10% της τουριστικής κίνησης στην Καβάλα

Την αισθητή πτώση της τουριστικής κίνησης μέχρι και το μήνα Σεπτέμβριο επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.
Πτώση της τάξης 10% σημείωσε η τουριστική κίνηση στο νομό Καβάλας  μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου  σύμφωνα με τον προέδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων νομού Καβαλάς κ. Απόστολο Αθιανά. Συμπλήρωσε πως οι κρατήσεις παρουσιάστηκαν αισθητά μειωμένες τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, ενώ σε φυσιολογικά επίπεδα κινήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα αίτια της πτώσης αυτής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αποδίδονται στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, έχοντας ως επακόλουθο τη μείωση του αριθμού των κρατήσεων.

Παράλληλα ο κ. Αθιανάς ανέφερε και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός στις τουριστικές υποδομές.Υπογράμμισε πως  όσον αφορά την πόλη της Καβάλας,  ειδικότερα, απαραίτητη κρίνεται η μετατροπή μέρους του λιμανιού σε μαρίνα, ενώ η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων με τη Βουλγαρία και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα έδιναν μια νέα ώθηση στον τουρισμό κάνοντας ακόμα ευκολότερη την πρόσβαση στην περιοχή μετά την αποπεράτωση και της Εγνατίας Οδού η οποία βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακόμα ο πρόεδρος του συνδέσμου δηλώνει  ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των στοχευμένων αγορών . Τουρίστες από τα Βαλκάνια, τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και πολλοί Έλληνες κατέκλυσαν την περιοχή.