Skip to main content

Πτώση 40% στο τζίρο των Λαρισαίων επαγγελματοβιοτεχνών

Το ανησυχητικό ποσοστό του 40% έχει αγγίξει φέτος η πτώση του τζίρου των Λαρισαίων επαγγελματοβιοτεχνών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Λάρισας, κ. Κω
Το ανησυχητικό ποσοστό του 40% έχει αγγίξει φέτος η πτώση του τζίρου των Λαρισαίων επαγγελματοβιοτεχνών, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, κ. Κωνσταντίνος Καγκελάρης, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Λάρισας.

Σύμφωνα με τον κ. Καγκελάρη, η οικονομική ασφυξία εντείνεται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αλλά και την απουσία οποιασδήποτε προοπτικής για το άμεσο μέλλον. «Οι ακάλυπτες επιταγές έγιναν βρόγχος στην μεταποίηση και στο εμπόριο» τόνισε ο κ. Καγκελάρης, συμπληρώνοντας ότι «η ανεργία φούντωσε ενώ το εισόδημα των νοικοκυριών υποβαθμίστηκε».

 Κατά τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει το  οικογενειακό εισόδημα, να περιορίσει την ανεργία και να παρέχει ουσιαστική βοήθεια στους μικρομεσαίους επαγγελματίες προκειμένου το χρήμα να κινηθεί στην αγορά και να υπάρξει αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Στα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τους Λαρισαίους επαγγελματιοβιοτέχνες περιλαμβάνεται  η στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων με το πάγωμα των τόκων στα δάνειά τους, όσο επικρατεί η κρίση. Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση:

- Αλλαγή πολιτικής και μέτρα στήριξης της βιομηχανίας και δημιουργία μεταποιητικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα στηρίξουν μέσα από την παραγωγικότητά τους την ανάπτυξη της οικονομίας και θα απορροφήσουν εργαζόμενους για μείωση της ανεργίας.

- Μέτρα στήριξης για το εμπόριο για να μην χαθούν επιχειρήσεις και χάσουμε ήδη από το επενδυμένο κεφάλαιο.

- Σταθερό μακρόχρονο φορολογικό σύστημα με δίκαια ανακατανομή του πλούτου που παράγεται από την μεταποίηση και το εμπόριο.

- Αφορολόγητο όριο στις 30.000 με παράλληλη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.

- Συνταξιοδότηση στα 35 χρόνια εργασίας και στο 60ο έτος ηλικίας, ή στο 65ο έτος με ότι τεκμηριώνει ο κάθε συνάδελφος η 37 χρόνια εργασίας ανεξαρτήτου ηλικίας.

- Την άρση του νόμου 902 του 92 (διαδοχική ασφάλιση) που αφαιρεί δεδουλευμένα των συναδέλφων

- Μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση με καταβολή τα 2/3 από την πολιτεία και το 1/3 από τον ασφαλιζόμενο.

- Αποποινικοποίηση της πράξης της μη εμπρόθεσμης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και απόλυση των κρατουμένων βάση του άρθρου 1047 ΚΠολΔ που έχουν εκτίσει τα 2/3 της κράτησης. (Να επισημάνουμε ότι τις δυσμενείς συνέπειες από την μη καταβολή των βαρυνουσών εισφορών τους υφίστανται αποκλειστικά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδυναμία λήψεως σύνταξης, έλλειψη ασφαλιστικής ενημερότητας κλπ.).