Skip to main content

Πτώση 5-10% των θερινών προκρατήσεων στα ξενοδοχεία

Οι προκρατήσεις για φέτος το καλοκαίρι σε ελληνικά ξενοδοχεία παρουσιάζουν μείωση κατά 5-10%, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ανδρέας Ανδρεάδ
Οι προκρατήσεις για φέτος το καλοκαίρι σε ελληνικά ξενοδοχεία παρουσιάζουν μείωση κατά 5-10%, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μικρή πτώση της τάξης του 5-10% στις προκρατήσεις σε ετήσια βάση, κυρίως από την Αγγλία και τη Γερμανία», όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης.

«Η συνολική εικόνα για το 2010 είναι ότι θα είναι μια χρονιά στα επίπεδα του 2009, με μια μικρή αύξηση στις αφίξεις και μια μικρή πτώση στα έσοδα. Σταδιακά η εκτίμησή μας είναι ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται».

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τις κοινωνικές αναταραχές είναι η αιτία της πτώσης στις κρατήσεις. Αυτό θα είναι δυνητικά το πρόβλημα, όχι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Αλλά και η διατήρηση του εσωτερικού τουρισμού, που αντιστοιχεί στο 20% των εσόδων, θα είναι μία πρόκληση. Είναι βέβαιο ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες θα υποχωρήσουν».

Το 2009 οι δαπάνες των ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 10% στα 10,4 δις. ευρώ, ενώ οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 8%.