Skip to main content

Πτώση 70% της ζήτησης προϊόντων στην ανατολική Ευρώπη

Κατακόρυφη μείωση, έως και 70%, σημειώνει η ζήτηση των προϊόντων των επιχειρήσεων, σε έξι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Κατακόρυφη μείωση, έως και 70%, σημειώνει η ζήτηση των προϊόντων των επιχειρήσεων, σε έξι χώρες της ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία και Τουρκία), λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, που διεξήγαγε η Παγκόσμια Τράπεζα, σε δείγμα 1.686 επιχειρήσεων των χωρών αυτών.

Όπως, εξάλλου, προκύπτει από την έρευνα, η διαφοροποίηση που καταγράφεται στη διαμόρφωση του ποσοστού της μείωσης της ζήτησης, έχει ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός ανάρρωσης των οικονομιών να μην είναι ίδιος.

Επιπλέον, στις καινοτόμες εταιρίες που απασχολείται το μεγαλύτερο μερίδιο του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, καταγράφηκε μικρό ποσοστό μείωσης στη ζήτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται το μέγεθος των συνεπειών που είχε η παγκόσμια κρίση στη διαμόρφωση του ποσοστού της ζήτησης των προϊόντων των επιχειρήσεων.