Skip to main content

Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά στη Β. Ελλάδα

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά

Χιονοπτώσεις προβλέπονται για σήμερα, κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου.

Νωρίς το πρωί, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα) και πιθανόν τις πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Θράκης. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, 5 με 7 μποφόρ, τοπικά στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία και την Θράκη, θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά- ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Οι  άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, πάνω από 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).