Skip to main content

Πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για τον Ιούλιο στη Γερμανία

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση βελτιώθηκαν, η οικονομία της Γερμανίας αποδεικνύεται ανθεκτική, δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo.

Πτώση κατέγραψε τον Ιούλιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία είναι λιγότερο αισιόδοξα μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε μηνιαία έρευνα με δείγμα περίπου 7.000 επιχειρήσεις, υποχώρησε στις 108,3 μονάδες τον Ιούλιο από τις 108,7 μονάδες του Ιουνίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανάμεναν κατά μέσο όρο ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 107,5 μονάδες.

«Αυτό οφείλεται στις πολύ λιγότερο αισιόδοξες επιχειρηματικές προσδοκίες από την πλευρά των επιχειρήσεων. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση βελτιώθηκαν κάπως. Η γερμανική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φούεστ.