Skip to main content

Πτωτικά κινείται το αργό

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου, φτάνοντας να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι. Αιτίες της υποχώρησης η ανατίμηση του δολαρίου και η αιφνίδια αύξηση των επ
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου, φτάνοντας να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 80 δολάρια ανά βαρέλι. Ως αιτίες της υποχώρησης προβάλλονται η ανατίμηση του δολαρίου και η αιφνίδια αύξηση των επιτοκίων στην Ινδία την Παρασκευή.

Στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχωρούσε κατά 50 σεντς στα 80,18 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου κατέγραφε, επίσης, πτώση κατά 39 σεντς στα 79,49 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινείται το δολάριο, καθώς το ευρώ πλήττεται από τις ενδο-ευρωπαϊκές αντιγνωμίες σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους. Ως γνωστόν, η σχέση μεταξύ δολαρίου και πετρελαίου είναι αντιστρόφως ανάλογη στην παρούσα φάση του οικονομικού κύκλου.

Τρομάζει τους αναλυτές η ξαφνική αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας, καθώς μπορεί να προκαλέσει κάμψη της ζήτησης πετρελαίου σε μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας.