Skip to main content

Πυρά ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Βολές ΝΔ για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ότι η χώρα οδηγείται σε μακροχρόνιο «παγετώνα».
Έντονα επικριτικός για την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση οικονομική πολιτική εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι η χώρα οδηγείται σε μακροχρόνιο «παγετώνα».

Όπως τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση, με το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής της, οδηγεί τη χώρα σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και την οικονομία της σε μακροχρόνιο “παγετώνα”. Ύφεση η οποία ανήλθε στο 4,6% το 3ο τρίμηνο του 2010, η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες (μαζί με την Ιρλανδία και τη Ρουμανία) με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης».

«Μάλιστα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διαμορφώθηκε σε επίπεδα αντίστοιχα του 1ου τριμήνου του 2006. Ενώ και οι αναθεωρήσεις για το μέγεθος της ύφεσης είναι συνεχείς, όλες προς το δυσμενέστερο. Έτσι, ενώ η Κυβέρνηση εκτιμούσε, τον Ιανουάριο, ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,3% για το 2010, το Μάρτιο αναθεώρησε τις προβλέψεις της στο 2%, τον Μάιο στο 4%, και στον Προϋπολογισμό στο 4,2%», συνεχίζει.

«Το ίδιο όμως ισχύει και για το 2011. Η Κυβέρνηση αρχικά εκτιμούσε ύφεση 2,5%, στον Προϋπολογισμό αναθεωρεί τις προβλέψεις της στο 3%, ενώ το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) την “ανεβάζει” στο 3,5%. Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το “θεραπευτικό σχήμα” που έχει τεθεί σε εφαρμογή δεν είναι το κατάλληλο. Και καθιστούν επιβεβλημένη την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής», καταλήγει.