Skip to main content

Quarantine:Η ελληνική ταινία που γυρίστηκε αποκλειστικά σε σπίτια(vid)

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, την περίοδο από 6 εώς και 12 Απριλίου.

Μπορεί η παραμονή στο σπίτι να είναι η βάση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους συντελεστές της ταινίας «Quarantine» που γυρίστηκε χωρίς κανείς να βγει από το σπίτι.

Η ταινία, που διατίθεται δωρεάν, προσπαθεί να αποτυπώσει κινηματογραφικά την απομόνωση που βιώνουν οι μοναχικοί άνθρωποι την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, καταγράφοντας οπτικά και ηχητικά τους προβληματισμούς και την αγωνία για το αύριο.

«Μια μουντή, άχρωμη καθημερινότητα και μια ρουτίνα που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά χωρίς τελειωμό, ενώ το μυαλό αναζητά μια ανοπαία ατραπό για να ξεφύγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο», αναφέρεται στην περιγραφή.

Σκηνοθεσία, εικονοληψία & Editing : Τρύφωνας Δ. Ζήσης

Μουσική επένδυση : Jom Bjork, Jay Varton, Ethan Sloan

Παραγωγή : REC Productions

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, την περίοδο από 6 εώς και 12 Απριλίου, χωρίς κανείς από τους συμμετέχοντες να βγει από το σπίτι.

Τα εξωτερικά πλάνα είχαν γυριστεί και υπήρχαν στο αρχείο των συντελεστών πριν την έναρξη των περιοριστικών μέτρων.

Δείτε την ταινία: