Skip to main content

Ραδιόφωνο μόνο για τη γυναίκα του

Εδώ και 40 χρόνια ο Ντικ Ντάνκαν κάνει εκπομπές για μια και μοναδική ακροάτρια: τη γυναίκα του.

Από το 1974 ο βρετανός Ντικ Ντάνκαν κάνει ραδιόφωνο από το μικρό σπιτάκι στον κήπο του στο Στίβενεϊτς, 40 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Όπως λέει ο σήμερα 73χρονος το ραδιόφωνο είναι η ζωή του. Επειδή όμως ουδέποτε έλαβε άδεια από τις αρχές για ένα σταθμό κάνει εκπομπές αποκλειστικά για τη γυναίκα του Πάμελα που μεταδίδονται από το σπιτάκι του κήπου στο σαλόνι μέσω bluetooth.

«Ό,τι κι αν κάνω στο σπίτι, έχω παντού τη δυνατότητα να ακούω τη μουσική που βάζει ο άνδρας μου. Κι αν έχω κέφι να χορέψω, χορεύω», λέει η Πάμελα Ντάνκαν.

O Ντικ Ντάνκαν ανακάλυψε την αγάπη του για το ραδιόφωνο στη δεκαετία του ΄60, την εποχή που μεσουρανούσε ο πειρατικός ραδιοσταθμός Radio Caroline που μετέδιδε μουσική από πλοίο στην ιρλανδική θάλασσα κοντά στη νήσο του Μαν. Ο βρετανός προσπάθησε τότε να βρει δουλειά εκεί αλλά τον απέρριψαν. Έτσι έγινε οδηγός εκσκαφέα και παράλληλα στον ελεύθερό του χρόνο έβαζε μουσική σε διάφορα κλαμπ. Τα τελευταία 40 χρόνια κάνει εκπομπές αποκλειστικά για τη γυναίκα του στο σπίτι.

Ανέλπιστο δώρο από το BBC

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν φέτος την Πρωτοχρονιά έστω και για λίγο. Το τοπικό ραδιόφωνο του BBC έμαθε την ιστορία του Ντικ Ντάνκαν και την αγάπη του για το ραδιόφωνο και τον προσκάλεσε στο στούντιο για μια ωριαία εκπομπή την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς. Όταν έλαβε την πρόσκληση από την βρετανική ραδιοφωνία δάκρυσε…

«Χρειάστηκα χαρτομάντιλα», λέει ο ερασιτέχνης παραγωγός σε συνέντευξή του στο BBC. «Χρειάστηκα χαρτομάντιλα», λέει ο ερασιτέχνης παραγωγός σε συνέντευξή του στο BBC. Πως αισθάνθηκα; συνεχίζει ο Ντικ Ντάνκαν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έμεινα άφωνος». «Χρειάστηκα χαρτομάντιλα», λέει ο ερασιτέχνης παραγωγός σε συνέντευξή του στο BBC. «Χρειάστηκα χαρτομάντιλα», λέει ο ερασιτέχνης παραγωγός σε συνέντευξή του στο BBC. Πως αισθάνθηκα; συνεχίζει ο Ντικ Ντάνκαν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έμεινα άφωνος». «Πως αισθάνθηκα;» συνεχίζει ο Ντικ Ντάνκαν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έμεινα άφωνος». «Για πρώτη φορά στη ζωή μου έμεινα άφωνος» λέει.

Ο 73χρονος Βρετανός που κάνει εκπομπή εδώ και δεκαετίες μόνο για τη γυναίκα του είναι πάντως πεπεισμένος ότι ραδιόφωνο θα υπάρχει για πάντα και ότι τίποτα δεν μπορεί να το αντικαταστήσει.

Γενς-Πέτερ Μάρκαρτ (ARD)

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

Πηγή: Deutsche Welle