Skip to main content

ΡΑΕ: Επιστολές συμμόρφωσης και από τους τρεις μεγάλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εταιρείες παρότι εμφανίζονται ενοχλημένες για τη δημοσιότητα, αλλά και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων της ΡΑΕ, φέρεται να έχουν συμμορφωθεί.

Επιστολές συμμόρφωσης και από τους τρεις μεγάλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι ελέγχονταν για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές έλαβε χθες 8 Αυγούστου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι εταιρείες παρότι εμφανίζονται ενοχλημένες για τη δημοσιότητα, αλλά και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων της ΡΑΕ, φέρεται να έχουν εναρμονιστεί με τις συστάσεις και τις υποδείξεις της Αρχής, αποσύροντας διαφημιστικά μηνύματα και πολιτικές που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ελέγχου και θεωρήθηκε ότι στέλνουν λάθος μηνύματα και μπερδεύουν τους καταναλωτές.

Για παράδειγμα ένας εκ των προμηθευτών, ο οποίος αποδίδει τις αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα σε εμπορικό συνεργάτη και όχι στην ίδια την εταιρεία, δηλώνει ότι οι αναρτήσεις αυτές είχαν έγκαιρα αποσυρθεί από τις 5 Αυγούστου.

Στο δίκτυο των εμπορικών συνεργατών και στον περιορισμένο χρόνο που δόθηκε για να συντελεστούν οι αλλαγές στις χρεώσεις αποδίδει δεύτερος προμηθευτής το έλλειμμα συμμόρφωσης, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξαν μηνύματα που ξέφυγαν του ελέγχου του και τα οποία διορθώθηκαν.