Skip to main content

Rafale: Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου, το συγκινητικό μήνυμα πιλότου (vid)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το μήνυμα των Ελλήνων χειριστών των έξι πρώτων Rafale λίγο πριν προσγειωθούν στην Τανάγρα - Δείτε το βίντεο

Το πρώτο τους μήνυμα προς όλους για την άφιξη των πρώτων Rafale στην Ελλάδα έστειλαν οι Έλληνες χειριστές των γαλλικών μαχητικών που εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν την προσγείωσή τους στην 114ΠΜ στην Τανάγρα όπου θα είναι και η βάση των Rafale ο Έλληνας επικεφαλής της ομάδας των έξι μαχητικών έστειλε το μήνυμα: «Τα νέα γεράκια προσεγγίζουν τη Μοίρα κι ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου, η 332η Μοίρα πετά στο μέλλον».

Διαβάστε: Έφτασαν τα πρώτα Rafale και πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη - Δείτε live την τελετή υποδοχής

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον πύργο ελέγχου της 114ΠΜ στην Τανάγρα ο Έλληνας χειριστής υποδέχθηκε τα Rafale λέγοντας «Γεράκι Red, καλοσωρίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα, με ασφάλεια».

Τα Rafale, τα πρώτα που παραλαμβάνει η χώρα μας στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλίαέφτασαν σήμερα στην Ελλάδα και πέταξαν πάνω από την Αθήνα και συγκεκριμένα πάνω από την Ακρόπολη σε μια πτήση υψηλού συμβολισμού.

Τα δύο διθέσια και τα τέσσερα μονοθέσια μαχητικά με το εθνόσημο στα φτερά απογειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης από την βάση του Istres στη νότια Γαλλία και από εκεί πήραν πορεία… ανατολική, κατευθυνόμενα προς Ελλάδα μπαίνονταςι στο FIR Αθηνών λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο cock pit των τεσσάρων μονοθέσιων βρίσκονται Έλληνες πιλότοι, ενώ στα δύο διθέσια κρατούν τα χειριστήρια Έλληνες κυβερνήτες, έχοντας ως συγκυβερνήτες τους Γάλλους εκπαιδευτές τους.

Τα έξι Rafale μπήκαν στο FIR Aθηνών περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με γαλλικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» να τα υποδέχονται και να τα συνοδεύουν μέχρι την προσγείωσή τους στην Τανάγρα.