Skip to main content

Ραφήνα - Πειραιάς: Δειγματοληπτικά τεστ σε εκδρομείς που επιστρέφουν

Δειγματοληπτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από εκδρομές προκειμένου να αναχαιτιστεί πιθανή διασπορά του κορωνοϊού.

Σταθερά υψηλά συνεχίζουν να είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, διατηρώντας τον προβληματισμό κυβέρνησης και επιστημόνων, που εντείνεται ενόψει και της επιστροφής των εκδρομέων του καλοκαιριού.

Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιεί από σήμερα το πρωί δειγματοληπτικά τεστ και ενημερωτική καμπάνια σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στα δύο μεγάλα λιμάνια, του Πειραιά και της Ραφήνας. Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μία εβδομάδα σε όλους τους χώρους, σε όσους επιστρέφουν από διακοπές και ιδιαίτερα από περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

«Οι παραθεριστές που έρχονται από δημοφιλείς προορισμούς όπου έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά τη σημασία της χρήσης μάσκας η οποία είναι ένα εργαλείο για την ελάττωση της μεταδοτικότητας του ιού, απαραίτητο σήμερα όσο ποτέ», είπε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής – πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως ανέφερε, συνεργεία της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, δυο στον Πειραιά και ένα στη Ραφήνα, μοιράζουν σήμερα στους ταξιδιώτες που καταφθάνουν έντυπο υλικό, θερμομετρούν και προχωρούν επιλεκτικά σε λήψη δειγμάτων για μοριακό έλεγχο σε όσους το επιθυμούν.

«Μέσα από αυτή τη δράση στόχος μας είναι να καταγραφούν επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε για όλα αυτά που έχουν ειπωθεί», τόνισε συμπληρώνοντας πως τα αποτελέσματα από τους μοριακούς ελέγχους, τα οποία αναμένονται απόψε και αύριο το πρωί θα κρίνουν εάν θα συνεχιστεί ο έλεγχος μέχρι τέλος Αυγούστου.

«Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα ελαχιστοποιήσουν τη μεταδοτικότητα» σημείωσε και επεσήμανε πως η Περιφέρεια έχει λάβει μέτρα για τους εργαζόμενους της που επιστρέφουν από διακοπές να εργαστούν για μια εβδομάδα με τηλεργασία από το σπίτι. «Ξεκινάμε από την ασφαλή εργασία και μετά σειρά έχουν τα ασφαλή σχολεία. Το μόνο φάρμακο και εμβόλιο μέχρι στιγμής είναι η πρόληψη», κατέληξε.