Skip to main content

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο

Τον τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας με τον πρόεδρο Χριστόφια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, λίγο μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή τους.

Tον τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας με τον πρόεδρο Χριστόφια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, λίγο μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή τους. Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ θα προχωρήσει ο κ. Χριστόφιας και θα στηρίζεται πλέον μόνο από το ΑΚΕΛ.

«Έγινε σημείο προς σημείο συζήτηση επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων που το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει για τη διακυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο κ. Καρογιάν. Όπως είπε, παρέμειναν σοβαρές διαφορετικές προσεγγίσεις για το χειρισμό του κυπριακού, ενώ δεν εξασφαλίστηκε ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων που να οικοδομεί μια κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η συνεργασία τερματίζεται και εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης για την αποχώρηση του ΔΗΚΟ. Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφωνίες των δύο μερών, απάντησε ότι ασφαλώς υπήρχε ένα θέμα με το Κυπριακό. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει εντός των επομένων ημερών.