Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΝΑΔΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ

Η μαρτυρία, πιθανότατα γυναίκας, ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις καθώς φαίνεται να γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να είναι η ίδια θύμα.

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

Την ίδια ώρα o σκηνοθέτης – ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με δήλωσή του στην «Καθημερινή» αναφέρει πως έχει ακούσει για τις φήμες πως θα εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει.

Στην ίδια δήλωση ο κ . Λιγνάδης αναφέρει ακόμη τα εξής: «Νομίζω πως το να αποφασίσει κάποιος για κάποιον άλλον ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος ή ένας απατεώνας άνθρωπος στη ζωή και στη δουλειά του, νομίζω πως αυτό μπορεί να το κρίνουν σχετικά όργανα της έννομης τάξης», αναφέρει. Τονίζει δε πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών.

Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λιγνάδης αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε λέγοντας τα εξής: «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω».

Μιλώντας για την παραίτηση του από το Εθνικό Θέατρο, ο κ. Λιγνάδης ανάφερε: «Είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια… Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, …Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται… Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ