Skip to main content

Ράγισαν καρδιές οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στις καταθέσεις τους

«Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει» είπε κλαίγοντας o πατέρας της

Ράγισαν καρδιές σήμερα από την κατάθεση της μητέρας της Ελένη Τοπαλούδη στη δίκη για τη δολοφονία της. Υποβασταζόμενη η μαυροφορεμένη γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει στο δικαστήριο γυρίζοντας μάλιστα προς τους κατηγορουμένους στους οποίους είπε «θέλω να δω στα μάτια τα τέρατα που πήρανε την κόρη μου, αφήστε με θέλω να τους δω». Αστυνομικοί την απομάκρυναν από τους κατηγορουμένους, οι οποίοι σχεδόν φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας, εμφανώς ταραγμένη, είπε: «Η Ελένη ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Δοτική με αγάπη προς τον πλησίον. Ήταν παιδί της προσφοράς. Δεν είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαι πρόσφυγας 3ης γενιάς και εμείς στον ανθρώπινο πόνο δίνουμε την ψυχή μας. Έτσι είχα κάνει την Ελένη. Το παιδί μου το σαπίσανε στο ξύλο στη διαδρομή προς το εξοχικό του Ροδίτη. Πήγαιναν και άλλο κορίτσια εκεί, στο άντρο της ακολασίας. Τους δείχνανε πορνό και τους ζητούσαν να κάνουν τα ίδια. Ήταν καμμένα χαρτιά και οι δυο. Αυτό το λένε όλοι Ροδίτες. Ο Έλληνας είχε παραβατική συμπεριφορά. Είχαν όμως τα χρήματα και του άλλαζαν σχολειά. Ο Αλβανός είχε μπει στο προφίλ του παιδιού μου και την στοχοποίησε. Πήγε με τη θέλησή της; Πού; Στο άντρο της ακολασίας; Οι μάγκες αυτοί μόνο έτσι αποκτούσαν αξία, κάνοντας ό,τι έκαναν. Είναι τέρατα. Τα αίματα του παιδιού μου έσταζαν από τα ταβάνια και τα πλακάκια. Αυτά τα καρκινώματα της Ροδίτικης κοινωνίας τι απολογία θα δώσουν στο Θεό και την κοινωνία; Αυτοί οι δολοφόνοι ούτε ψυχή έχουν ούτε καρδιά είναι τέρατα».

Στη συνέχεια η χαροκαμένη μάνα, όπως σημειώνει το protothema.gr, αναφέρθηκε στους γονείς του Έλληνα κατηγορούμενου τονίζοντας ότι η εκτίμησή της είναι ότι είχαν συμμετοχή στο έγκλημα του γιου τους: «Πιστεύω ότι ο Ροδίτης ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του. Όταν πέταξαν το παιδί μου με τα σεντόνια παραμορφωμένο στη θάλασσα, είχαν τη συνδρομή των δικών τους».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η μητέρα της Ελένης κατέθεσε ότι η γιαγιά του Ροδίτη που μένει κάτω από το διαμέρισμα που έγινε, κατά τη δικογραφία, ο φόνος άκουσε τα πάντα, αλλά θέλει να τον καλύψει.

«Σαν μπάζο, σαν σάκο πέταξαν το παιδί μου» είπε η ίδια και συνέχισε για να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ στους γονείς και των δυο κατηγορουμένων, λέγοντας πως «εκείνοι θα έπρεπε να δικάζονται σήμερα». Μου καταστρέψανε τη ζωή μου, πήραν ό,τι καλύτερο είχα. Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή με δις ισόβια. Να τους παρακαλάει το παιδί μου και να μην δείχνουν έλεος;».

Συνεχίζοντας η χαροκαμένη μάνα είπε: «Ο Αλβανός είχε κανονίσει με τον Έλληνα να βιάσουν την κόρη μου. Οι γονείς του Έλληνα είχαν τα λεφτά και νόμιζαν ότι θα τον σώσουν».

Η κατάθεση του πατέρα

«Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη, είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια» είπε ο Ιωάννης Τοπαλούδης ο οποίος μίλησε για την αδικοχαμένη κόρη του, για την εξαφάνιση της, τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να τη βρουν και τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία της στη Ρόδο όπου σπούδαζε.

«Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει τέτοιες συγκλονιστικές στιγμές» είπε συμπληρώνοντας πως δεν κατάφερε να πάει στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το παιδί του.

«Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας, άδειασε η ψυχή μας» ανέφερε και περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές όταν μετά το έγκλημα πήγε στο άδειο διαμέρισμα της Ελένης όπου βρήκε τα ρούχα της στο πλυντήριο, ένα μισοφαγωμένο μήλο και μισή τσίχλα. «Όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε... Εκεί ζούσε και ανέπνεε» είπε.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στην συγκλονιστική στιγμή που επέστρεφε με το αεροπλάνο στο σπίτι της οικογένειας συνοδεύοντας το νεκρό παιδί του στο φέρετρο.

«Έλεγα να ανέβει λίγο πιο ψηλά ο κυβερνήτης μήπως το σώμα της συναντήσει την ψυχή της και ξαναζωντανέψει» είπε κλαίγοντας.

Ο μάρτυρας στράφηκε σε βάρος των γονιών των κατηγορουμένων.

«Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους. Έτσι, θα είχαν προστατεύσει την κόρη μας γιατί αν δεν ήταν το δικό μας παιδί θα ήταν ένα άλλο. Μακάρι η Ελένη να ήταν ζωντανή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε οι κατηγορούμενοι» τόνισε και μίλησε για ένα όνειρο στο οποίο είδε την Ελένη να του ζητά να της αγοράσει ρούχα. «Τι να τα κάνεις κορίτσι μου της είπα» ανέφερε κλαίγοντας .

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης ζήτησε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων να στέκονται με ευλάβεια στην μνήμη της κόρης του και εκείνοι με τη σειρά τους δεν του έκαναν καμία ερώτηση εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια τους.

Αναφερόμενος δε στη συγγνώμη που ζήτησε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος Ροδίτης υπογράμμισε: «Η ειλικρίνεια και η αλήθεια δεν υπάρχει σε αυτά τα άτομα. Εγώ δεν είδα δημόσια δήλωση. Οι ίδιοι δεν ζήτησαν συγγνώμη από εμάς... Το συγγνώμη πρέπει να αισθάνεσαι για να το πεις είναι μεγάλη λέξη».