Skip to main content

Καθαρισμός του καταυλισμού μεταναστών-Αρνήθηκαν να πάνε σε camps (vid)

Η απάντηση του περιφερειακού συντονιστή του υπ. Μετανάστευσης στην επιστολή του Νίκου Παρασκευόπουλου για τον άτυπο καταυλισμό Πακιστανών στην πόλη.

Εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών που είχε στηθεί στην περιοχή των Δικαστηρίων και κοντά στα δικαστήρια. Παράλληλα, χθες, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε επιχείρηση καθαρισμού της αλάνας. 

Σύμφωνα με ενημερωτική επιστολή που απέστειλε ο Περιφερειακός Συντονιστής Β. Ελλάδος και Ηπείρου του υπ. Μετανάστευσης, Νίκος Ράγκος στον βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο, κατόπιν της επέμβασης της αστυνομίας στη περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός ατόμων που βρέθηκαν εκεί δεν κατείχαν ταυτοποιητικά έγγραφα, οπότε και προσήχθησαν για ταυτοποίηση στο τμήμα.

«Κατά την καταγραφή τους από την αστυνομία, μας ζητήθηκε από το διευθυντή της διεύθυνσης αλλοδαπών, εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε δομές φιλοξενίας της αρμοδιότητας μας, και ανταποκριθήκαμε ανάλογα δεσμεύοντας 12 θέσεις σε δομές στη Πρέβεζα και Κιλκίς, όπου και παρουσιάστηκαν τα διαθέσιμα κενά για τις επόμενες 48 ώρες.

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι, αρκετοί δεν δέχτηκαν να μεταβούν στις θέσεις αυτές και από τις 12 θέσεις που διατηρούνται ακόμα κενές, κανείς δεν έχει προσέλθει ακόμα για εγγραφή και ένταξη στη δύναμη της δομής», πρόσθεσε ο κ. Ράγκος. 

Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε ζητήσει με επιστολή του να ενημερωθεί για την κατάσταση ενώ είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τον καταυλισμό.

Ο κ. Ράγκος ευχαρίστησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδιαφέρον και την κινητοποίησή του για το ζήτημα. Αντίστοιχα, ο κ. Παρασκευόπουλος επαίνεσε την άμεση ανταπόκριση του συντονιστή.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση θα επαναληφθεί.

To video δημοσιεύτηκε στο Facebook στην ομάδα Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, Τα Στραβά και τα Ανάποδα