Skip to main content

Ραγκούσης: Η Γεννηματά έχει ταυτιστεί ως υπεργολάβος με τη ΝΔ

Η κ. Γεννηματά ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές, ουσιαστικά ζητεί να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ο κ. Ραγκούσης

Δριμεία κριτική στην Φώφη Γεννηματά άσκησε ο Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ότι «γκρεμίζει όλα τα βασικά δομικά στοιχεία της παράταξης, όπως αυτά χτίστηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου από το 1974 και μέχρι πρόσφατα».

Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» «η κ. Γεννηματά έχει κάνει τη στρατηγική επιλογή να ταυτιστεί ως συμπληρωματική δύναμη, ως υπεργολάβος, με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη».

«Η κ. Γεννηματά ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές, ουσιαστικά ζητεί να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με διαφορά περίπου δέκα μονάδων από τον κ. Τσίπρα» ανέφερε. Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως «δεν υπάρχει χώρος για νέο κόμμα», καταλογίζοντας στην κ. Γεννηματά ότι «έκαψε το σενάριο του Κινήματος Αλλαγής:  Το πήρε από το 14%, που το φτάσαμε όλοι μαζί τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις η ίδια εξελέγη αρχηγός, και τώρα το έχει φτάσει σε μικρά, μονοψήφια, ποσοστά του επιπέδου του 6%, 7% και 8%».

«Όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο, όπως είπα και στην ίδια την κ. Γεννηματά, την Παρασκευή πριν τις εκλογές θα βλέπει τους μισούς ψηφοφόρους μας να φεύγουν προς τη Ν.Δ., γιατί θα ψηφίσουν Μητσοτάκη προκειμένου να φύγει ο Τσίπρας και τους άλλους μισούς να ψηφίζουν Τσίπρα για να μην έρθει ο Μητσοτάκης. Κι όλα αυτά γιατί η ίδια καταψήφισε την απλή αναλογική» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός απάντησε πως «δεν φλερτάρει με κανέναν ΣΥΡΙΖΑ» και πως «είναι και παραμένει μέλος της συντελεσμένης προοδευτικής παράταξης».

«Δηλώνω ότι παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Στην επόμενη συνεδρίαση θα κοπούν τα καλαμπούρια της κ. Γεννηματά και θα αναγκαστεί ή να με προσκαλέσει, όπως οφείλει, στη συνεδρίαση, όπου θα παρευρεθώ και θα πάρω το λόγο ή θα αποφασίσει τυπικά και ουσιαστικά να μην με καλέσει, κάτι που θα ισοδυναμεί με την απόφαση της να με διαγράψει από το ΚΙΝΑΛ» πρόσθεσε.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν πρόκειται να αλλάξει παράταξη και να προδώσει την προοδευτική παράταξη στην οποία ανήκει από 18 χρονών παιδί. «Δεν θα πάω στη δεξιά και δεν θα ξανά συνεργαστώ με τη ΝΔ, όπως αναγκαστήκαμε πολιτικά την περίοδο των μνημονίων γιατί η χώρα αντιμετώπιζε εθνικούς κινδύνους» επισήμανε.