Skip to main content

Ραγκούσης: Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος

Για μια νέα εποχή μίλησε ο ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του και τόνισε ότι το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να τεκμηριώσουμε ότι οι θυσίες των πολιτών έχουν, για πρώτη φορ
Για μια νέα εποχή μίλησε ο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» και τόνισε ότι το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να τεκμηριώσουμε ότι οι θυσίες των πολιτών έχουν, για πρώτη φορά τόσο εμφατικά, αντίκρισμα και «ανοίγουν τον δρόμο για μια νέα εποχή ριζικής αλλαγής στο κράτος που δημιουργεί όρους και εγγυήσεις δημοσιονομικής ασφάλειας και βιώσιμης ανάπτυξης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».

Ερωτηθείς σχετικά με πιθανή ανασχηματισμό, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «Φοβάμαι ότι δεν θα πρωτοτυπήσω και θα σας επαναλάβω ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού».

Εξάλλου, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμσε ότι απαιτείται υπευθυνότητα και πολιτική σταθερότητα. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου εκλέχθηκε μόλις πριν από 10 μήνες με αυξημένη, ισχυρή λαϊκή εντολή, η οποία επιβεβαιώνεται καθημερινά, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις, τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Αυτή η επιβεβαίωση είναι η καθημερινή έγνοια και ευθύνη μας, γι’ αυτή αγωνιζόμαστε», τόνισε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «δεν έχει να απολογηθεί μόνο για το καταστροφικό κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συνέπραξε. Έχει να απολογηθεί και για ένα αντιπολιτευτικό παρόν ανευθυνότητας, αλλά και εμμονής σε καταδικασμένες πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος».

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε και για τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας πως «σε ό,τι αφορά τον κύριο Καραμανλή, εμβρόντητος κάθε μέρα ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί την έκταση της καταστροφής που άφησε πίσω του και των ιστορικών ευθυνών που πλέον του καταλογίζονται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Ο υπουργός Εξωτερικών, εξάλλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ. Αλογοσκούφης, ο κ. Αβραμόπουλος ή και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο υπουργός Εσωτερικών στη σύσταση Εξεταστικής για την Οικονομία. «Έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό για πλήρη αποκάλυψη όλης της αλήθειας σε κάθε υπόθεση που πλήγωσε τη χώρα. Καμιά υπόθεση και κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων, οι οποίοι θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου. Και ταυτόχρονα, με βαθιές δομικές αλλαγές, θωρακίζουμε την πολιτεία μας ώστε να μην μπορεί να ξανασυμβούν ποτέ αυτά».

Τέλος, δήλωσε πως δεν φοβάται μια αντικυβερνητική συσπείρωση στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ενώ επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για θέσεις που δεν τόλμησε ούτε η ΝΔ να τις εκφράσει.