Skip to main content

Ραγκούσης: Κεντρική απόφαση η απόκρυψη κρουσμάτων ανά νησί

Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, δήλωσε πως η κυβέρνηση ομολόγηση ότι ήταν κεντρική απόφαση η απόκρυψη κρουσμάτων ανά νησί.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις σημερινές δηλώσεις των αρμόδιων υφυπουργών, ομολόγησε πως ήταν κεντρική της απόφαση να αποκρύπτει τα κρούσματα κορωνοϊού ανά νησί», δήλωσε ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας στις δηλώσεις των υφυπουργών Πολιτικής Προστασίας και Υγείας, Ν. Χαρδαλιά, Β. Κοντοζαμάνη.

«Επομένως, ομολόγησαν πως, ακόμη και όταν έβλεπαν τη μεγάλη και δυσανάλογη αύξηση των κρουσμάτων σε Πάρο και Αντίπαρο -που τους οδήγησε στην εκ των υστέρων λήψη έκτακτων μέτρων-, συνειδητά δεν ειδοποίησαν έγκαιρα κανέναν πολίτη», σημειώνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε 112, ούτε προειδοποιητικές ανακοινώσεις», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει πως «πρόκειται για δημόσια αναγνώριση, όχι απλώς ευθύνης, αλλά ενοχής απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους». «Γνώριζαν τι ακριβώς εξελισσόταν και δεν έλεγαν τίποτε. Ούτε στους κατοίκους, ούτε στους παραθεριστές, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον των παραθεριστών σε όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής», υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης και προσθέτει:

«Η δε πρόχειρη δικαιολογία τους πως δήθεν δεν ήθελαν τη στοχοποίηση συγκεκριμένων νησιών, δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Απλούστατα διότι, όταν επέβαλλαν εντελώς ξαφνικά έκτακτα μέτρα, ανά νησί τα επέβαλλαν κι όχι ανά περιφερειακή ενότητα. Και τότε δεν επήλθε απλώς η στοχοποίηση αλλά επήλθε ο ξαφνικός θάνατος των συγκεκριμένων νησιών», καταλήγει.