Skip to main content

Ραγκούσης: Ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας οι ειδικοί φρουροί

Γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί επιχείρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποκρύψει αυτό το πάρα πολύ σοβαρό συμβάν, αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

«Αποτυχημένο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούσης, τον θεσμό των ειδικών φρουρών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για τα δημοσιεύματα περί εμπλοκής ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο στο Γκάζι.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Ραγκούση «ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, παραδέχθηκε ότι στο περιστατικό που συνέβη στο Γκάζι στις 6 Φεβρουαρίου με τους δυο ειδικούς φρουρούς, ο ένας εξ αυτών, στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στο έδαφος και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το υπηρεσιακό του όπλο εκπυρσοκρότησε μια φορά και στη συνέχεια χάθηκε». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Οικονόμου επίσης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για συμβάν που δεν έχει σχέση με την υπηρεσιακή δραστηριότητα αλλά συνέβη εκτός υπηρεσίας και σε ιδιωτικές στιγμές των ειδικών αυτών φρουρών».

«Γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί επιχείρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποκρύψει αυτό το πάρα πολύ σοβαρό συμβάν για την ασφάλεια των ειδικών φρουρών και βεβαίως των πολιτών. Τώρα καταλάβαμε πολύ καλά γιατί ενώ εκδώσαμε δυο ανακοινώσεις το υπουργείο, η πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση σιώπησε. Γιατί αυτά που θα έλεγε εδώ και μέρες, από τότε που συνέβη το συγκεκριμένο παρά πολύ σοβαρό συμβάν, χωρίς καμιά αμφιβολία εκθέτουν την κυβέρνηση κατά ανεπανόρθωτο τρόπο, πολλαπλά» σχολίασε στη δευτερολογία του ο κ. Ραγκούσης.

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι αναβίωσε «τους αποτυχημένους και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών θεσμούς, όπως είναι ο θεσμός των ειδικών φρουρών». «Γιατί είναι επικίνδυνος ο θεσμός των ειδικών φρουρών και γιατί είχε καταργηθεί από την ΕΛΑΣ; Γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας ρουσφετολογικός αρμός εξουσίας, που δε σας αρέσει να ακούτε, τον οποίο αναβιώσατε» ανέφερε.

«Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχθεί αυτό που μάταια προσπαθούν να κρύψουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Χρυσοχοΐδη εδώ και δέκα μέρες. Ότι προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς εκτός ΑΣΕΠ και εκτός Πανελληνίων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την προεκλογική τους υπόσχεση για 1.500 άμεσες προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Ακόμη χειρότερα, και στη βιασύνη τους να αποκομίσουν μικροπολιτικό κέρδος, τους έδωσαν ένα όπλο και τους έβγαλαν στους δρόμους με λίγες μόλις μέρες εκπαίδευσης, για να φανεί ότι αύξησαν τις περιπολίες» σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό δεν είναι ασφάλεια ούτε για τους πολίτες ούτε για τους αστυνομικούς» επισήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη για «εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα».