Skip to main content

Ρακιντζής:«Δεν είναι πόρισμα η επιστολή προς τον κ. Ρέππα»

«Από τη συνέντευξη του κύριου Βγενόπουλου δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν στοιχεία που μπορώ να τα ψάξω. Δεν έχω αντικείμενο,κάτι συγκεκριμένο να ψάξω», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Θέμα» ο επιθ
«Μη πόρισμα» χαρακτηρίζει τη δισέλιδη επιστολή για την υπόθεση των άγονων γραμμών, που έστειλε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ρακιντζή:

«Είναι μη πόρισμα. Ο Κύριος Δημήτρης Ρέππας μού έστειλε τη συνέντευξη του κυρίου Ανδρέα Βγενόπουλου και μου είπε να το ερευνήσω. Εγώ πήρα την συνέντευξη και έψαξα να βρω αν υπάρχουν πειθαρχικά η ποινικά αδικήματα των υπαλλήλων».

«Δεν κάλεσα τον κύριο Βγενόπουλο, γιατί λέει αοριστίες. Από αυτά τα στοιχεία που δίνει ο κύριος Βγενόπουλος δεν διαπιστώνω τίποτα. Δεν ξέρω τι έδωσε στον εισαγγελέα. Δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα, γιατί από τις καταγγελίες δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις που μπορώ να ψάξω».

«Δεν μπορώ να κάνω έλεγχο, για να βγάλω πόρισμα. Δεν έχω συγκεκριμένες καταγγελίες. Από τη συνέντευξη του κύριου Βγενόπουλου δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν στοιχεία που μπορώ να τα ψάξω. Δεν έχω αντικείμενο, κάτι συγκεκριμένο να ψάξω».

«Όταν καταγγέλλεις ότι ένας διαγωνισμός είναι άκυρος ή παράνομος ή οτιδήποτε, δεν είναι αρμόδιος ο Γενικός Επιθεωρητής να τον ακυρώσει. Πρέπει να τον προσβάλλει το Συμβούλιο Επικράτειας»

«Δεν είμαι αρμόδιος, για να αποφασίσω εγώ αλλά το Συμβούλιο Επικράτειας. Δεν είχα περαιτέρω στοιχεία παρά μόνο τη συνέντευξη του κυρίου Ανδρέα Βγενόπουλου και αυτά που μοίραζε στους δημοσιογράφους».

«Στο πόρισμά μου, αυτό που το λέω επιστολή, λέω πως κάθε διοικητική πράξη είναι ισχυρή, μόνο αν δεν ακυρωθεί. Αν δεν την προσβάλλεις και δεν την επικυρώσεις, είναι ισχυρή. Ο διαγωνισμός ήταν ισχυρός»

«Εγώ ψάχνω μόνο διοικητικώς τις υπηρεσίες. Όταν υπάρχει συγκεκριμένο υλικό μονάχα ψάχνω. Αυτός που καταγγέλλει είναι υποχρεωμένος να δώσει στοιχεία και όχι αοριστίες».

«Ο διαγωνισμός και κάθε διοικητική πράξη είναι ισχυρά, εφόσον δεν ακυρώνεται από το Συμβούλιο ή από το Δικαστήριο. Από εκεί και πέρα όσο και να διαμαρτύρεσαι, εφόσον δεν προσφεύγεις στα Διοικητικά να το ακυρώσεις, δεν έχεις το δικαίωμα να το ακυρώσεις ή να λες πως είναι παράνομο».