Skip to main content

Ρακκάς: Μας έλεγαν ότι είχαν εντολή να προσαγάγουν διαφωνούντες

«Δεν κάνουν αυτοί οι τύποι για τα κοινά. Είναι πολύ παρτάκηδες για να εκφράσουν μια κοινωνία ολόκληρη με τις τόσες αντιφατικές της ανάγκες», τονίζει

Αν ο όρος θατσεραριστερά περιγράφει πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική του πολιτική, το φασιστερά περιγράφει τέλεια τα ήθη διακυβέρνησης που έχει καθιερώσει, αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μένουμε Θεσσαλονίκη, Γιώργος Ρακκάς, σχετικά με την προσαγωγή του από αστυνομικούς, πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

«Δεν κάνουν αυτοί οι τύποι για τα κοινά. Είναι πολύ παρτάκηδες για να εκφράσουν μια κοινωνία ολόκληρη με τις τόσες αντιφατικές της ανάγκες. Αυτοί μόνο να μοιράζονται την εξουσία με τους δικούς τους είναι ικανοί και να ακκίζονται μεταξύ τους σε μία συγκέντρωση που κατάφεραν κι έφεραν ένα δυο χιλιάδες με πούλμαν, ενώ έξω ήταν και τη φύλαγαν σχεδόν άλλοι τόσοι αστυνομικοί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακκάς.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Από τη χτεσινή μέρα συγκρατώ δύο πράγματα, το πρώτο, η ατάκα του αστυνομικού με τα πολιτικά που μας προσήγαγε: έχουμε εντολή να προσάγουμε τους διαφωνούντες (!) για αναγνώριση στοιχείων'.

Το δεύτερο, η φωτογραφία που είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά, όπου γνωστά πρόσωπα της τοπικής συριζαϊκής καμαρίλας επέβλεπαν την συγκέντρωση με περιβραχιόνια και υποδείκνυαν σε αστυνομικούς όποιον και όποια δεν τους άρεσε η φάτσα τους, για να τους πετάξουν έξω από το Παλαί. ('Το ξέρουμε ότι ήρθες εδώ ενώ διαφωνείς πέρασε έξω' είπαν σε έναν φίλο με την κοπέλα του).

Αν ο όρος θατσεραριστερά περιγράφει πολύ καλά τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική του πολιτική, το φασιστερά περιγράφει τέλεια τα ήθη διακυβέρνησης που έχει καθιερώσει.

Ένα μετεμφυλιακό καθεστώς από την ανάποδη, δηλαδή, όπου το κράτος γίνεται εργαλείο του πιο ακραίου κομματικού σωβινισμού και η κυβέρνηση άρχει με το να διχάζει τον γενικό πληθυσμό σπέρνοντας πολιτικά αφηγήματα μίσους.

Δεν κάνουν αυτοί οι τύποι για τα κοινά. Είναι πολύ παρτάκηδες για να εκφράσουν μια κοινωνία ολόκληρη με τις τόσες αντιφατικές της ανάγκες. Αυτοί μόνο να μοιράζονται την εξουσία με τους δικούς τους είναι ικανοί και να ακκίζονται μεταξύ τους σε μία συγκέντρωση που κατάφεραν κι έφεραν ένα δυο χιλιάδες με πούλμαν, ενώ έξω ήταν και τη φύλαγαν σχεδόν άλλοι τόσοι αστυνομικοί...»