Skip to main content

Ράμπες και WC για ΑΜΕΑ δημιουργεί στις σχολικές μονάδες ο δήμος Καλαμαριάς

Ο δήμος Καλαμαριάς θα κατασκευάσει WC για ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες όπως και ράμπες για να διασφαλιστεί η ασφαλή πρόσβαση μαθητών ΑΜΕΑ.

Τη διασφάλιση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών ΑΜΕΑ στους χώρους των σχολικών μονάδων πετυχαίνει ο δήμος Καλαμαριάς, υπογράφοντας σχετικό έργο με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα πρόκειται να κατασκευαστούν WC για ΑΜΕΑ και να δημιουργηθούν στις εισόδους είκοσι σχολικών μονάδων, ράμπες, όπου δεν υπάρχουν, ή να τροποποιηθούν οι υφιστάμενες, σύμφωνα με τις σημερινές προδιαγραφές και τους κανονισμούς.  

«Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις, εκτός από προσβασιμότητα, σε αρκετές περιπτώσεις, προσδίδουν και αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, εφόσον αναδιοργανώνεται ο χώρος και οι είσοδοι», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα έξι μήνες και η χρηματοδότησή του γίνεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (50.220,00 €) και ΣΑΤΑ Σχολικών Κτηρίων, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό (384.850,96 €).

«Στόχος μας είναι κανένα παιδί να μη στερηθεί το αγαθό της παιδείας, αλλά και να μπορεί να ζήσει αυτόνομα και χωρίς περιορισμούς», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Βαδίζουμε έμπρακτα στη προσπάθεια μας να κάνουμε τα σχολεία μας πιο ανθρώπινα, πιο όμορφα και προσβάσιμα», επεσήμανε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.