Skip to main content

Rapid test σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης (VID)

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται από σήμερα στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε δημοτικούς υπαλλήλους

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διενεργήσει rapid test σε εργαζόμενους διάφορων υπηρεσιών του κεντρικού δήμου.

Το κλιμάκιο του οργανισμού αύριο θα βρίσκεται στο αμαξοστάσιο δήμου, ενώ και τις επόμενες μέρες θα συνεχίσει τα τεστ και σε άλλα σημεία, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους επιθυμούν να εξεταστούν.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, αυτές οι δράσεις συντελούν στο να ανευρεθούν και να εξαλειφθούν οι πηγές αναπαραγωγής του κορωνοϊού. Ο ίδιος πάντως τόνισε πως όλα τα κρούσματα που υπάρχουν στον δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και στις δομές αστεγίας ήρθαν εξωγενώς. «Ενδογενή αναπαραγωγή κρουσμάτων μέχρι στιγμής δεν βρήκαμε πουθενά στον δήμο Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, όπως προέκυψε από την ιχνηλάτηση, εξωγενή ήταν και τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» και αναπαρήχθησαν σε παιδιά βρεφικής και παιδικής ηλικίας, ο περιορισμός των οποίων δεν είναι εφικτός.