Skip to main content

Real status: Ένα καινοτόμο εργαλείο για τον μεσίτη του μέλλοντος

Ενισχύεται το δίκτυο, 248 γραφεία στην πλατφόρμα του Real status - Οι καινοτομίες που έρχονται παρουσιάστηκαν στο 2ο Συνέδριο Real Status

Στον μεσίτη του μέλλοντος, που θα έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεση του κάνοντας την εργασία του ευκολότερη και αποδοτικότερη, στοχεύει το συνεχώς εξελισσόμενο μεσιτικό πρόγραμμα Real Status.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που συνδυάζει την οργάνωση και την online προβολή ενός μεσιτικού γραφείου. Η εφαρμογή, όπως εξήγησε στη Voria.gr, ο Ηλίας Χείτας, CEO της iarts, που υλοποίησε το καινοτόμο εργαλείο και αριθμεί δίκτυο 248 γραφείων ανά την Ελλάδα, «δημιουργήθηκε έπειτα από πολλές συζητήσεις με μεσιτικά γραφεία, τα οποία μας βοήθησαν να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση πλέον να μιλάμε για την πληρέστερη εφαρμογή της αγοράς. Το Real Status διατίθεται σε δύο πακέτα ανάλογα με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του γραφείου που θα το χρησιμοποιήσει».

Οι βασικοί πυλώνες του συστήματος είναι: διαχείριση και οργάνωση μεσιτικού γραφείου (CRM), γέφυρα με όλα τα Real Estate Portals, ιστοσελίδα με το όνομα του μεσιτικού γραφείου (Domain name), android mobile application, δίκτυο  συνεργασιών Real Status Network (MLS).

Όπως έκαναν γνωστό κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Real Status, που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι αδερφοί Χείτα, έρχονται νέες καινοτόμες προσθήκες για το μεσιτικό εργαλείο, που βρίσκει ολοένα και περισσότερους ...οπαδούς.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι παρευρισκόμενοι μεσίτες ενημερώθηκαν για όλες τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις που έγιναν μέσα στη χρονιά αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια σε σχέση με το Real Status Network.



«Για εργαλείο που βοηθά στην αποδοτικότητα των μεσιτών» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Πασσαλίδης υπογραμμίζοντας πως η iarts βρίσκεται πάντα δίπλα στον μεσίτη στηρίζοντας τον.

To δίκτυο που ενώνει


Ενδεικτικό της αποδοχής που έχει το Real Status είναι πως μέσα σε ένα χρόνο τα γραφεία που βρίσκονται στο δίκτυο του αυξήθηκαν κατά 96, αγγίζοντας τα 248, ενώ αυξήθηκε κατά 22% η χρήση του network μεταξύ των μεσιτών. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν του δικτύου, οι μεσίτες μπορούν να δημιουργήσουν και μεταξύ τους υποδίκτυα, προκειμένου να αναπτύσσουν συνεργασίες. Παράλληλα έγιναν 43 αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα, ενσωματώνοντας τις όποιες τεχνολογικές εξελίξεις.

«Το Real Status θέλει να ενώσει, το δίκτυο του θέλει να δημιουργήσει συνεργασίες. Μέσω του δικτύου ενδυναμώνεται το brand του γραφείου, προβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας του, αναπτύσσονται συνεργασίες» τόνισε ο κ. Χείτας, ο οποίος βράβευσε και δυο από τα μέλη του δικτύου.

Βραβείο για καλύτερη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έλαβε το γραφείο Bellos Real Estate, ενώ βραβείο για την καλύτερη χρήση του Real Status Network, το γραφείο του Ιορδάνη Βαλαβανίδη, στις Σέρρες.

Στα θετικά που προσφέρει το digital marketing αναφέρθηκε η Νανά Δημητριάδου, εκπρόσωπος της MyBusiness360. Σύμφωνα με την κα. Δημητριάδου, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλει: στην εδραίωση του brand, στην αύξηση των πωλήσεων, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, στην εδραίωση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες, στη διεύρυνση του πελατολογίου.



Αξίζει να σημειωθεί πως το Real Status είναι διασυνδεδεμένο με την τηλεγραμματεία beeasy που προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη από απόσταση και διαχείριση κλήσεων γραφείου και με τον τρόπο αυτό αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση των πελατών των μεσιτικών γραφείων.

Στις καινοτομίες που έρχονται αναφέρθηκε ο Χρήστος Χείτας, chief technology officer της iarts. Oι καινοτομίες θα αρχίσουν να ενσωματώνονται από το 2020. Μεταξύ αυτών είναι: η αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες, χώρων, εκτίμηση ακινήτου, αξιολόγηση του τι ζητά ο πελάτης, προκειμένου να παίρνει περισσότερο προσωποποιημένες προσφορές για αυτά που ζητά, σύστημα παραγωγής συστάσεων, αναγνώριση ομιλίας και φωνητικές εντολές κ.α. Επιπλέον μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να υλοποιηθούν και σεμινάρια, με πρώτο αυτό για τη διαχείριση των social media.