Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

RE:CONNECT: ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ HELLENIC DESIGN CENTRE

Πιλοτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις και designers, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες σε θέματα customer insights και user experience

Το Hellenic Design Centre, που αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, ανακοινώνει την έναρξη του Re:Connect, ενός νέου πιλοτικού προγράμματος για επιχειρήσεις και designers, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες σε θέματα customer insights, user experience και product/service development, με στόχο τη δημιουργία δεξιοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο παρέχεται δωρεάν από το Hellenic Design Centre.

Ποιο είναι το πρόβλημα που επιδιώκουμε να λύσουμε

Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων, γεγονός που δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν σε εντελώς νέα κανάλια μάρκετινγκ, να ξέρουν πώς να επενδύουν σωστά και να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει να είναι σε θέση να προβλέψουν τις τάσεις της αγοράς και να δρουν προληπτικά. Επιβάλλεται να μειώσουν το κόστος, να προσαρμοστούν σε κανονισμούς και νόμους, να προσλαμβάνουν το κατάλληλο προσωπικό, να είναι γρήγορες και αποτελεσματικές και να μπορούν να διατηρούν μία καλή έξωθεν εικόνα.

Η στρατηγικά ορθή καθοδήγηση μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά σε μια τόσο περίπλοκη κοινωνία.  Ωστόσο, όσο περισσότερο καταλαβαίνετε τι προσφέρει αξία στους πελάτες σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση, για να καθοδηγήσετε την επιχείρησή σας.

Περιγραφή προγράμματος

Το Re:Connect, είναι ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για 5 επιχειρήσεις και 5-10 designers σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες σε θέματα customer insights, user experience και product/service development, με στόχο τη δημιουργία δεξιοτήτων στρατηγικού σχεδιασμού.
 
Μέσω της κατάρτισης στο Στρατηγικό Σχεδιασμό, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα κατανοήσουν καλύτερα την αγορά και τους πελάτες τους, θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές και θα αυξήσουν την παραγωγικότητα τους.  Ταυτόχρονα, 5-10 designers θα αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, θα επεκτείνουν τις γνώσεις τους και θα γνωριστούν με καινοτόμες εταιρείες.

Το Re:Connect διαρκεί 6 εβδομάδες, με μία συνάντηση μόνο την εβδομάδα, η οποία διαρκεί 2-4 ώρες και ποικίλλει από  κατ’ ιδίαν συνεδρίες, σε εργαστήρια για όλους τους συμμετέχοντες του Re:Connect.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πώς να συμμετέχετε

Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι designers θα επιλεγούν μέσω μιας διαδικασίας ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων. Για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Επιχειρήσεις, παρακαλούμε δείτε εδώ. Για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Designers,  παρακαλούμε δείτε εδώ.

Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 31/01/2019 ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 08/02/2019 μέσω της ιστοσελίδας του Hellenic Design Centre.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, καθώς το κόστος των 1.260,00 € καλύπτεται πλήρως από το Hellenic Design Centre, μια πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες ή οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, επικοινωνήστε με την κα Αγγελική Μπάρακλη, στο angeliki@hellenicdesigncentre.gr ή στο 2310413285, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 - 16:30.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ