Skip to main content

«Red Sonja»: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της νέας ταινίας που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη

Ματίλντα Λουτζ, Γουόλις Ντέι και Ρόμπερτ Σίχαν θα είναι οι πρωταγωνιστές του remake του «Red Sonja» που θα γυριστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Η Ματίλντα Λουτζ θα είναι η πρωταγωνίστρια της νέας ταινίας «Red Sonja» σκηνές της οποίας θα γυριστούν και στη Θεσσαλονίκη.

Οι άλλοι δύο συμπρωταγωνιστές θα είναι οι Γουόλις Ντέι και Ρόμπερτ Σίχαν. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στη Βουλγαρία και σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο, όλο το καστ να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα γυριστούν σκηνές της ταινίας.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων Και Επικοινωνίας Πάνος Κουάνης επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν είναι γνωστό ακόμη ποιο κομμάτι της ταινίας θα γυρίστει.

Το «Red Sonja» είναι για νέα έκδοση παλαιότερης ταινίας που γυρίστηκε στη δεκαετία του '80.

Οι σεναριογράφοι της νέας ταινίας είναι οι Τζιλ Σόλογουεϊ και Τάσα Ουό, σκηνοθέτης η Αγγλίδα Μάικλ Τζ. Μπάσετ, ενώ θα παίξουν επίσης και οι ηθοποιοί: Μάικλ Μπίσπινγκ, Μάρτιν Φορντ, Ελίζα Ματένγκου, Κατρίνα Ντούρντεν και η Μανάλ Ελ Φεϊτούρι.

«Ήθελα να κάνω ταινία της Red Sonja από τότε που ήμουν έφηβος, ήταν μια ισχυρή παρουσία για μένα και ένας χαρακτήρας που πάντα ήθελα να φέρω στην οθόνη με τη δική μου φωνή και όραμα», σημείωσε σε δηλώσεις του η σκηνοθέτης Μάικλ Τζ. Μπάσετ. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωταγωνίστρια λέγοντας πως «όταν γνώρισα τη Ματίλντα Λουτζ, ήξερα ότι είχε όλη τη μαγεία που έψαχνα και μπορούσε να εφαρμόσει την πολυπλοκότητα και το βάθος της στη Sonja».

«Κατατίθεται τον Σεπτέμβριο η αίτηση για τα νέα κινηματογραφικά στούντιο στη Θέρμη»

Ο κ. Κουάνης υπογράμμισε ακόμη στη Voria.gr ότι ετοιμάζεται ο φάκελος που θα κατατεθεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο για τις στρατηγικές επενδύσεις για τα νέα κινηματογραφικά στούντιο της Nu Boyana Hellenic Film Studios στη Θέρμη.

Ο φάκελος θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κουάνης και αρχές του 2023 εφόσον εγκριθεί θα ξεκινήσουν οι εργασίες και η ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, αναμένεται στις 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί μία συζήτηση στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο σχετικά με τις επενδύσεις στον χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού-επιχειρηματικού νόμου. Εκεί αναμένεται να γίνουν και νέες ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα.

«Να εξετάσουμε πώς τα στούνιο στη Θέρμη μπορούν να προσελκύσουν ταινίες μεγάλου μπάτζετ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουάνης.