Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν, η Ευρωζώνη επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα με περισσότερα μέτρα για το χρέος», είπε ο επικεφαλής του ESM

Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος προσαρμογής, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Economist, το οποίο διοργανώνεται στην Ελλάδα.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ αποτελεί αναγνώριση ότι η Ελλάδα κάνει πρόοδο στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της και ότι η Ευρώπη δεν θα την αφήσει μόνη της» πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ, χαιρετίζοντας τη «σκληρή δουλειά» της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο, εννέα αντί για 3 μήνες.

Ο επικεφαλής του ESM έκανε ειδική μνεία στο συνταξιοδοτικό και εξήρε την πρόοδο στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

«Πρέπει να γίνουν πολλά τα επόμενα δύο χρόνια, όπως η μεταρρύθμιση στο εργασιακό δίκαιο», πρόσθεσε με νόημα. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» και επικαλέστηκε ως παράδειγμα τον ΟΛΠ και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σχετικά με το χρέος, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν, η Ευρωζώνη επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα με περισσότερα μέτρα για το χρέος».

Το γεγονός, συμπλήρωσε ο ίδιος, ότι η Ευρώπη δεν εφαρμόζει εμπροσθοβαρώς τις παρεμβάσεις για το χρέος, δεν είναι επειδή διστάζει να δώσει ανάσα στην Ελλάδα, αλλά το αντίθετο. «Αποτελεί σημάδι ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με τα χρόνια», συνέχισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ