Skip to main content

Ρεγκούζας: Όχι στο δρόμο της ανευθυνότητας

Ο πρώην υφυπουργός οικονομίας και οικονομικών κ.Αδάμ Ρεγκούζας μιλά στη voria.gr για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Για ανευθυνότητα και ανέξοδες υποσχέσεις κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο Αδάμ Ρεγκούζας. Στην αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στη voria.gr ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μιλά:

-Για την τακτική του ΠΑΣΟΚ να "τάζει λαγούς με πετραχήλια", το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να πάρει την εξουσία.
- Την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.
- Το προσωπικό του στοίχημα στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Η συνέντευξη με τον Αδάμ Ρεγκούζα έχει ως εξής:

Για ποιο λόγο να επιλέξει ο πολίτης την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και
σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;

Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές. Το ΠΑΣΟΚ έχοντας μοναδικό στόχο την άνοδο στην εξουσία ακολουθεί το δρόμο της ανευθυνότητας, της άκρατης παροχολογίας και των ανέξοδων υποσχέσεων. Δεν έχει συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα παρά αρκείται στο να μηδενίζει τα πάντα και να τάζει στους πολίτες «λαγούς με πετραχήλια». Δεν μας εξηγεί όμως πού θα βρει τα χρήματα προκειμένου να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει.
Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία μιλά στον πολίτη με τη γλώσσα της αλήθειας. Εμείς δεν ωραιοποιούμε εικόνες και αρνούμαστε να τον εξαπατήσουμε με υποσχέσεις, οι οποίες δεν έχουν αντίκρυσμα. Όπως σας είπα, η τρέχουσα συγκυρία απαιτεί υπευθυνότητα και τόλμη. Γνωρίζω πολύ καλά πως τα μέτρα που ανακοινώσαμε δεν ηχούν όμορφα στα αυτιά των πολιτών. Είναι όμως μέτρα αναγκαία τα οποία θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Για εμάς προέχει το εθνικό συμφέρον και δε λογαριάζουμε πολιτικά κόστη.

Ο Κώστας Καραμανλής προβάλλει σε ακόμα μια εκλογική μάχη ως το δυνατό «χαρτί» της Ν.Δ. Ωστόσο, πιστεύετε πως μια ενδεχόμενη ήττα μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις στο κόμμα;
Αυτή τη στιγμή στόχος όλων μας είναι να κερδίσουμε μια μεγάλη μάχη. Ο Κώστας Καραμανλής απέδειξε ότι είναι πραγματικός ηγέτης και μόνο με την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε προσωπικό πολιτικό κόστος. Ακόμα κι αν η Νέα Δημοκρατία χάσει αυτές τις εκλογές , η εκλογική βάση δεν θα τον αμφισβητήσει. Η λεγόμενη «δελφινολογίỨπου σκοπίμως συντηρείται από κάποιους,  νομίζω πως βλάπτει την ουσία της πολιτικής και μας απομακρύνει από τον κεντρικό μας στόχο που είναι η νίκη των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα σας να υπολείπεται του ΠΑΣΟΚ σημαντικά. Αυτή η διαφορά ανατρέπεται;

Οι δημοσκοπήσεις σαφώς και αποτελούν σημαντικό πολιτικό και επικοινωνιακό εργαλείο καθώς καταγράφουν μια τάση σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές κατέγραφαν προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι αναποφάσιστοι περιλαμβάνουν δυο κατηγορίες πολιτών. Αφενός, τους περισσότερο σκεπτόμενους πολίτες, που περιμένουν το τέλος της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να αποφασίσουν και αφετέρου τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες. Ας μη γελιόμαστε, ο κύριος όγκος των αναποφάσιστων είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Νομίζω πως η ενίσχυση της συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας αυτήν την τελευταία εβδομάδα είναι τέτοια που μπορεί να ανατρέψει τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και να χαρίσει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.

Γιατί πρέπει κάποιος να ψηφίσει Αδάμ Ρεγκούζα;
Καταρχήν για τη Νέα Δημοκρατία. Για να κυριαρχήσει η αλήθεια, ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα, κόντρα στο ψέμα, τον λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που θα θωρακίσουν την ελληνική οικονομία και τους πολίτες από τις απειλητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πρέπει να προχωρήσουν. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο και τους πολίτες και μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. 
Και βέβαια η ψήφος του πολίτη της Β’ Θεσσαλονίκης αξίζει να μεταφράζεται σε δυνατή φωνή και ισχυρή διεκδίκηση που φέρνει αποτελέσματα Η νίκη για τον τόπο μας είναι νίκη στους ανθρώπους που πιστεύουν ότι του οφείλουν ακόμη πολλά και μπορούν να τα πετύχουν. Εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω τους πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης ότι τους οφείλω πολλά και ότι χωρίς τη στήριξή τους δεν θα τα είχα καταφέρει. Παραμένω στο πλευρό τους, στην πρώτη γραμμή και είμαι αποφασισμένος να προσφέρω ακόμα περισσότερα  στον τόπο. Έχω αποθέματα δυνάμεων,  περίσσευμα και διάθεση για προσφορά. Χρωστάω ακόμη πολλά στους πολίτες της περιφέρειάς μου και θέλω να συνεχίσω.