Skip to main content

Ρεκόρ για το Bitcoin: Τα 20.000 δολάρια άγγιξε η αξία του

Tο Bitcoin έχει δεν την αξία του να αυξάνεται κατά πάνω από 170% από την αρχή του έτους - Χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ.

Την υψηλότερη αξία του ως τώρα έφτασε την Τρίτη το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin, φτάνοντας μια «ανάσα» πριν τα 20.000 δολάρια (19.920,52, σύμφωνα με το Coindesk).
 
Όπως αναφέρει το BBC, το διάσημο πλέον κρυπτονόμισμα χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να σπάσει το προηγούμενό του ρεκόρ. Σημειώνεται πως το Bitcoin έχει δεν την αξία του να αυξάνεται κατά πάνω από 170% από την αρχή του έτους.
 
Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι υπάρχουν επενδυτές που το αντιμετωπίζουν ως «ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω μιας περιόδου αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μα άλλοι προειδοποιούν ότι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο: Ενδεικτικά, σε κάποια φάση είχε πέσει κάτω από τα 3.300 δολάρια, αφού είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ του, ενώ ακόμα και την Τρίτη, σε κάποια φάση έπεσε κάτω από τα 18.300 μερικές ώρες αφού πέτυχε το νέο ρεκόρ.

Μεταξύ των παραγόντων που έχουν προκαλέσει αυτή τη μεγάλη άνοδο είναι η απόφαση του PayPal να επιτρέψει την αγορά και πώληση εικονικών νομισμάτων τον Οκτώβριο, και το ότι πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για κεφάλαια που συνδέονται με το κρυπτονόμισμα. Κάποιοι φαίνονται να εκτιμούν πως τα πράγματα πλέον είναι πιο «σταθερά» από ό,τι το 2017, με ισχυρότερη ζήτηση και ένα πιο «μετρημένο» αφήγημα στην όλη υπόθεση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το δολάριο έπεσε την Τρίτη στο χαμηλότερό του επίπεδο εδώ και πάνω από δυόμισι χρόνια, καθώς οι επενδυτές φαίνονται να είναι πιο πρόθυμοι να λάβουν ρίσκα, δεδομένων των προοπτικών για περαιτέρω πακέτα στήριξης από τις ΗΠΑ, καθώς και τις προσδοκίες για ισχυρή παγκόσμια ανάκαμψη.