Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΡΕΝΤΕΤΑΚΟΣ-ALPHA BANK: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Ο Σπύρος Ρεντετάκος αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στον καθοριστικό ρόλο των τραπεζών στην αξιολόγηση και στον καθορισμό του ύψους χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων από το Ταμείο Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο Σπύρος Ρεντετάκος, διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της ALPHA BANK, στο 3rd Family Business Conference που διεξάγεται στο ξενοδοχείο «THE MET».

Στην ενότητα με θέμα «το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο υλοποίησης των επιταγών ESG στις οικογενειακές επιχειρήσεις», την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Σαμολαδά έγινε αναφορά στον ρόλο των τραπεζών στην αξιολόγηση και στον καθορισμό του ύψους χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων.

Αφενός, έγινε λόγος για την ορθή πιστωτική αξιολόγηση του επενδυτικού σχεδίου και αφετέρου για την παροχή συμβουλευτικής προς τις επιχειρήσεις για τη διαμόρφωση και ωρίμανση των επενδυτικών τους σχεδίων. Παράλληλα, όπως σημείωσε, οι τράπεζες έχουν και άλλη μια υποχρέωση. Οφείλουν να διασφαλίσουν τις προτεραιότητες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ώστε από τους σχετικούς πόρους το 38% να κατευθυνθεί προς την πράσινη μετάβαση και το 20%  προς τη ψηφιακή μετάβαση.  Ενώ επισήμανε ότι η Alpha Bank θα είναι εταίρος των παραδοσιακών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας που μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά, έχουν σχέδιο για την επόμενη μέρα με κύριο στόχο τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη εξωστρέφειας, την ανταγωνιστικότητα, με απώτερο στόχο την απασχόληση, την ενίσχυση του εισοδήματος και γιατί όχι τις υψηλότερες αποδόσεις.

Από την μεριά του, ο κ. Λευτέρης Αναστασάκης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, της PRIORITY QUALITY CONSULTANTS ΑΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η πορεία αυτής της επενδυτικής περιόδου θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και τα χρήματα δεν θα πέσουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, καθώς θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν σχέδιο. Το σχέδιο αυτό θα αποδεικνύεται με τη βοήθεια του τραπεζικού τομέα, ο οποίος θα δρα ως σύμβουλος, αλλά και με κάποιον σύμβουλο ο οποίος χέρι χέρι με τον επιχειρηματία θα μπορεί να τον βοηθήσει,  ώστε να μετατρέψει το όνειρο του σε σχέδιο και το σχέδιο του σε πραγματικότητα. Και συμπλήρωσε ότι από τον Ιανουάριο θα υπάρχουν πολλές δαπάνες με καλό ποσοστό επιδότησης και στην Βόρεια Ελλάδα.

Ενώ, ο κ. Δημήτριος Κυριαζόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος, της GEYER HELLAS ΑΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ηλεκτροκίνηση  θα όλες τις συνήθειες μας, θα αλλάξει την καθημερινότητά μας, θα μπει στη ζωή μας πολύ σύντομα. Και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξει τη ζωή μας, όπως τα κινητά τηλέφωνα, καθώς θα συνδυάζουμε πάντα όλες τις δραστηριότητές μας με το που και πως θα φορτίζουμε το αυτοκίνητό μας». Ενώ συμπλήρωσε, ότι το 80% των φορτίσεων θα γίνεται στο σπίτι μας ή στο χώρο εργασίας μας, υποχρεώνοντας μας να φτιάξουμε σταθμό φόρτισης στο σπίτι μας και οι εργοδότες στις επιχειρήσεις τους για τους εργαζόμενους τους, δημιουργώντας έτσι μια βίαιη μετάβαση στο θέμα της ηλεκτροκίνησης. Συμπλήρωσε όμως ότι η ηλεκτροκίνηση θα κάνει καλό στο περιβάλλον, στις πόλεις μας, αλλά και σε εμάς τους ίδιους, καθώς η χρήση και η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι σαφώς πιο οικονομική από ένα παραδοσιακό αυτοκίνητο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ