Skip to main content

Ρέππας: «Αδικαιολόγητη η στάση των αγροτών»

«Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε οριστικά την πτώχευση», τονίζει ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Το σημαντικό είναι να αποφύγουμε οριστικά την πτώχευση», τονίζει ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, και προσθέτει: «Η κρίση αυτή είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Δεν μπορεί να προοδεύσει μια χώρα, ένας λαός, αν συντηρεί ένα καθυστερημένο παραγωγικό μοντέλο, την ίδια ώρα που υιοθετεί ένα προωθημένο καταναλωτικό πρότυπο».

Σε ό,τι αφορά στο φορολογικό και στα εισοδηματικά όρια, ο κ. Ρέππας υπογραμμίζει ότι «οι χρηματικές αξίες έχουν διαφορετικό αντίκρισμα αναλόγως της οικονομίας και της κοινωνίας, στην οποία αναφέρεσαι. Η πρόκληση αφορά στη μη μετρούμενη επισήμως οικονομία. Τελικώς, δεν είναι το εισοδηματικό όριο από μόνο του αρκετό για να απεικονίσει κάθε πτυχή της οικονομικής κατάστασης σε ένα νοικοκυριό».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, δε, υποστηρίζει πως «είναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια, αλλά η στάση τους είναι αδικαιολόγητη, γιατί στρέφεται εναντίον του καλύτερου συμμάχου τους, που είναι η κυβέρνηση, και εναντίον μιας προσπάθειας να ξαναγίνει το κράτος χρήσιμο εργαλείο γι’ αυτούς».

Για τα θέματα άμεσης αρμοδιότητάς του, ο κ. Ρέππας τονίζει ότι οι «υποδομές δεν είναι μακέτες, αλλά εργαλείο στην καθημερινή ζωή των πολιτών» και διευκρινίζει ότι «προτεταιότητα (σσ. της Κυβέρνησης και του υπουργείου) είναι η εντός χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωση των έργων, που είναι σε εξέλιξη, χωρίς υπερβάσεις».