Skip to main content

ReSound ONE: Το προηγμένο ακουστικό βαρηκοΐας είναι γεγονός

Το ReSound ONE έρχεται να λύσει τα προβλήματα ατόμων με βαρηκοΐα, χαρίζοντας καλύτερη ποιότητα ήχου και εξατομικευμένη εμπειρία ακοής.

Μια νέα κατηγορία ακουστικών βαρηκοΐας παρουσίασε στα τέλη Αυγούστου στη Δανία η εταιρεία GN Hearing, με στόχο να βοηθήσει τα άτομα με προβλήματα ακοής να έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου και εξατομικευμένη εμπειρία ακοής.

Πρόκειται για το νέο ReSound ONE, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στα Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι και η ακοή κάθε ατόμου είναι μοναδική.

Τα περισσότερα βοηθήματα ακοής χρησιμοποιούν μία τυποποιημένη προσέγγιση για το εκάστοτε πρόβλημα ακοής βασισμένη σε ένα «μέσο αυτί», η οποία όμως συχνά δεν έχει την ποιότητα ήχου που πρέπει για το κάθε πρόβλημα. Το νέο ReSound ONE υπόσχεται την καλύτερη ποιότητα ήχου και εξατομικευμένη εμπειρία ακοής για κάθε χρήστη. Πώς; H GN Hearing προχώρησε στην πολυαναμενόμενη ανακάλυψη που παρέχει εξατομικευμένη λύση βασισμένη στην ανατομία του κάθε αυτιού.

Η φιλοσοφία πίσω από το ReSound ONE

Με τη φιλοσοφία της οργανικής ακοής, η GN ανέπτυξε τον σχεδιασμό της από το πώς οι άνθρωποι ακούνε φυσικά και επιδιώκει να το μιμηθεί στην τεχνολογία της όσο το δυνατόν πιο στενά. Ακολουθώντας λοιπόν αυτή την προσέγγιση, το ReSound ONE προσαρμόζεται στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου.

Το ReSound One δίνει την λύση σε άτομα με απώλεια ακοής, τοποθετώντας ένα πρόσθετο μικρόφωνο στο κανάλι του αυτιού για πρώτη φορά. Το εξωτερικό αυτί έχει σχεδιαστεί από τη φύση να λειτουργεί σαν ακουστική κεραία. Βοηθά τον εγκέφαλο να εντοπίσει και να συντονιστεί με έναν συγκεκριμένο ήχο, για παράδειγμα όταν κάποιος ακούει μια συγκεκριμένη φωνή σε ένα γεμάτο εστιατόριο. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς μορφές ακουστικών βαρηκοΐας (μοντέλα Receiver-In-Ear και Behind-The-Ear) καταγράφουν ήχο από μικρόφωνα που κάθονται πίσω από το αυτί και στη συνέχεια προσεγγίζουν το αποτέλεσμα του αυτιού. Συνέπεια αυτής της πρακτικής είναι μια μέση και ατελής αναπαραγωγή ήχου, που καθιστά δύσκολο για τον εγκέφαλο να επιτύχει τη φυσική του θέση.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνει η εταιρεία, από τα 79 εκατομμύρια άτομα που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας παγκοσμίως, το 93% αναφέρει ότι δυσκολεύεται να ακούσει σε θορυβώδη περιβάλλοντα και το 55% μπερδεύεται σχετικά με την προέλευση των ήχων.

Τι προσφέρει το ReSound ONE



Το ReSound ONE είναι το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο ακουστικό βαρηκοΐας στον κόσμο με σχεδιασμό μικροφώνου και δέκτη-αυτιού (M & RIE) που χρησιμοποιεί το μοναδικό σχήμα του αυτιού κάθε ατόμου για τη συλλογή ήχου. Αυτή η αξιοσημείωτη καινοτομία έχει επιτευχθεί με ένα νέο σύστημα δέκτη.

Με την ανάκτηση ήχου απευθείας μέσα στο αυτί, το ReSound ONE δίνει στον εγκέφαλο ό,τι χρειάζεται για να συντονιστεί με μεμονωμένες φωνές, μειώνοντας σημαντικά τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

«Σκεφτείτε ένα ακουστικό που επιτρέπει σε άτομα που βασίζονται σε ακουστικά βαρηκοΐας να βιώσουν τον κόσμο με τα αυτιά τους διατηρώντας ταυτόχρονα την άνεση μιας συσκευής ανοιχτής εφαρμογής» αναφέρει η εταιρεία, τονίζοντας πως το ReSound ONE έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής επαναφορτιζόμενης μπαταρίας και εκτεταμένες επιλογές συνδεσιμότητας τόσο σε smartphone iOS όσο και σε Android ™.

Το προηγμένο ακουστικό βαρηκοΐας στον κόσμο υπάρχει στα Ακουστικά Κέντρα Κασάπογλου

Κεντρικό κατάστημα Παύλου Μελά 15 στη Θεσσαλονίκη

Και σε 50 ακόμη καταστήματα πανελλαδικά με δυνατότητα για δωρεάν δοκιμή.

https://www.akoustikakentra.gr/

https://www.facebook.com/KasapoglouAkoustikaKentra