Skip to main content

Ρέθυμνο: Προφυλακιστέος ο 44χρονος για τον φόνο του 22χρονου στον Μυλοπόταμο

Απολογία 44χρονου για τη δολοφονία του 22χρονου: Υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του από την ώρα που το θύμα μίλησε απρεπώς για τον νεκρό πατέρα του

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 44χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο κτηνοτρόφο στο Αργουλιό Μυλοποτάμου της Κρήτης την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 44χρονος ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα το μεσημέρι, απολογήθηκε στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και όχι στο δικαστικό μέγαρο για λόγους ασφάλειας, όπως έκριναν οι υπεύθυνοι κράτησης του. Ο καθ΄ ομολογία δράστης θα μεταφερθεί από το Ρέθυμνο στο κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων. Σύμφωνα με το συνήγορό του Διονύση Βέρρα ο οποίος μετέφερε με δηλώσεις του το μήνυμα προς όλες τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης, «όχι όπλα, όχι στα όπλα διότι τα αποτελέσματα από την χρήση τους είναι πάντα χωρίς επιστροφή», αναφερόμενος στην πολύωρη απολογία του 44χρονου είπε πως ο δράστης είναι από την πρώτη ώρα, μετά τη συμπλοκή του με το θύμα και το θάνατο που προκάλεσε, μετανιωμένος, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα όπως μεταξύ άλλων είπε προς την ανακρίτρια, πως αρχικά είχε δίκιο το οποίο έχασε με το που έβγαλε και χρησιμοποίησε το όπλο του.

Επίσης, κατά την απολογία του ο 44χρονος δράστης, αναφέρθηκε στις δύσκολες σχέσεις που υπήρχαν με το θύμα, στις προκλήσεις που δεχόταν η οικογένεια του από τον 22χρονο, με το συνήγορο του, να ζητάει από την τοπική μικρή κοινωνία της περιοχής του Μυλοποτάμου, να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν για το τι ακριβώς συνέβαινε στον οικισμό Αργουλιό, μεταξύ των δύο οικογενειών. Αναφέρθηκε επίσης, ότι ο 44χρονος κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι θόλωσε το μυαλό του, όπως χαρακτηριστικά είπε, από την ώρα που το θύμα μίλησε απρεπώς για τον νεκρό πατέρα του, το μνημόσυνο του οποίου τέλεσε η οικογένεια του δράστη την Κυριακή, ημέρα του φονικού και για μέλη της οικογένειας του. Όπως είπε ο κ. Βέρρας, ήταν το σημείο εκείνο που ο δράστης συναισθηματικά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με αποτέλεσμα να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Τέλος, ο συνήγορος του δράστη, σε δηλώσεις του έκανε λόγο ότι κανείς δεν δικαιούται για κανένα λόγο να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή δεδομένου ότι είναι πολύτιμη όπως επίσης ότι η προστασία της, είναι πολιτισμός και κοινωνική κατάκτηση. «Πιστεύουμε πως οι δικαστές θα εν σκύψουν στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου και θα αποδώσουν τη δικαιοσύνη όπως πραγματικά πρέπει», είπε ο κ. Βέρρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ