Πέμπτη 28 Μαΐου 2020
x

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΡΕΤΖΙΚΙ

Δύο αναφορές-καταγγελίες έχουν γίνει από μαθήτριες της περιοχής σε διάστημα μόλις δύο ημερών. Το ένα περιστατικό επιβεβαιώνει και διευθύντρια σχολείου

Ανησυχία σε γονείς της δημοτικής ενότητας Πεύκων Θεσσαλονίκης προκάλεσαν δύο ξεχωριστές αναφορές -καταγγελίες μαθητριών της περιοχής, με διαφορά μόλις λίγων 24ωρων, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, τις προσέγγισαν και τις απηύθυναν πρόταση να επιβιβαστούν στο όχημά τους.

Τα παραπάνω περιστατικά καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι εις γνώσιν και της Εισαγγελίας Ανηλίκων της πόλης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και με όσα έγιναν γνωστά οι μέχρι στιγμής καταγγελίες έχουν έως εξής:  

- Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι στο Γυμνάσιο των Πεύκων, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο έξω από το σχολείο και ο οδηγός ρώτησε μία μαθήτρια εάν θέλει να την μεταφέρει κάπου. Η μαθήτρια τον αγνόησε και έφυγε αμέσως από το σημείο κατευθυνόμενη στη σχολική της μονάδα, όπου ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς της.

Μάλιστα την επόμενη μέρα, η διευθύντρια του Γυμνασίου απέστειλε έγγραφο προς τους γονείς, τους οποίους πληροφόρησε για το συμβάν, και για το γεγονός ότι ενημέρωσε τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές. Η ίδια διευθύντρια κάλεσε τους γονείς «να υπενθυμίσουν στα παιδιά ότι δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μπαίνουν σε αυτοκίνητα αγνώστων, ούτε να δέχονται γλυκά, δώρα κλπ, από αγνώστους», τονίζοντας ότι τέτοιους είδους «δώρα» είναι ένας συνηθισμένος τρόπος προσέγγισης ανηλίκων.

- Σήμερα στη 1.30 μετά το μεσημέρι, δύο 24ωρα δηλαδή μετά το πρώτο συμβάν, άλλη ανήλικη μαθήτρια που βρισκόταν μπροστά σε κεντρικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής των Πεύκων, ανέφερε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε αργότερα ο πατέρας της στην Αστυνομία, ότι άγνωστη γυναίκα την προσέγγισε προσπαθώντας να την πείσει να μπει στο όχημά της. Η γυναίκα, που σύμφωνα με την περιγραφή της ανήλικης είχε ξανθό μαλλί και επέβαινε σε λευκό αυτοκίνητο, φέρεται να είπε στην μαθήτρια ότι ο πατέρας της έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Το κοριτσάκι φαίνεται να αντιλήφθηκε αμέσως ότι επρόκειτο για ψέμα και δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της γυναίκας να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον πατέρα της και ακολούθησε η αναφορά στην Αστυνομία.

Μάλιστα, για το τελευταίο περιστατικό υπήρξε, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, κινητοποίηση της Αστυνομίας που έφτασε στο σημείο αναζητώντας την δράστιδα με βάση τα στοιχεία περιγραφής που έδωσε η ανήλικη. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν ευδοκίμησαν οι έρευνες που ωστόσο συνεχίζονται, ενώ αξιολογείται υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες περιοίκων κ.ά.

Την απόπειρα αρπαγής ανηλίκου το μεσημέρι της Τετάρτης (δείτε εδώ) επιβεβαιώνει και η διευθύντρια του σχολείου, όπου φοιτά η ανήλικη, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά αφότου η ανήλικη κοπέλα άφησε το μικρότερο αδερφάκι της σε δημοτικό σχολείο που βρίσκεται κοντά στο δικό της, το Α' Γυμνάσιο Πεύκων.

Όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr η διευθύντρια του Γυμνασίου, Χρύσα Παπαγεωργίου: «Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στο σχολείο, δηλαδή, γύρω στις 8.15, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε κοντά σε ένα κοριτσάκι που φοιτά στο σχολείο μας και ο άνδρας οδηγός της είπε τα εξής λόγια: “Πας μακριά; Θέλεις να σε πάω κάπου;”. Το κοριτσάκι έφυγε, ήρθε στο σχολείο, ανέφερε το περιστατικό σε εμένα. Το περιστατικό είδε και η υπεύθυνη του κυλικείου του σχολείου. Στη συνέχεια ειδοποίησα την Ασφάλεια, ήρθαν στο σχολείο και ερεύνησαν το περιστατικό. Επίσης, ενημερώθηκε και η υποδιεύθυνση Ανηλίκων η οποία έχει επιληφθεί του θέματος».

Με αφορμή μάλιστα το περιστατικό, η διευθύντρια του σχολείου έστειλε e – mail στους γονείς των παιδιών του σχολείου, παροτρύνοντας τους να υπενθυμίζουν στα παιδιά τους ότι ποτέ δεν πρέπει να μπαίνουν σε αυτοκίνητα αγνώστων ή να δέχονται γλυκά, δώρα και οτιδήποτε άλλο από άτομα που δεν γνωρίζουν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ