Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
x

REUTERS: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πηγές ανέφεραν ότι η φημολογία για συμφωνία σχετικά με τις συντάξεις είναι πρώιμη και ότι δεν υπάρχει καμία κατάληξη για το συνταξιοδοτικό.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters κινούνται σε διαφορετικό πνεύμα από το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις συζητήσεις για ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής διέψευσαν επίσης το δημοσίευμα του ΑΠΕ ως προς την σχετική ενημέρωση που υποτίθεται ότι είχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς «παγώνουν» την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων έως και 18% από τον Ιανουάριο, διατηρώντας παράλληλα σε υγιή πορεία τα δημοσιονομικά της.

Πηγή που επικαλείται το Reuters τονίζει πως είναι πρώιμη η φημολογία που θέλει την Αθήνα να έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά την ίδια πηγή, είναι ακόμη απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά. Δεύτερη πηγή ανέφερε εξάλλου ότι δεν υπήρξε κάποια κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ