Skip to main content

Reuters: Δεν θέλει να αναλάβει ξανά το ΥΠΟΙΚ ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να παραμείνει στο πόστο του, σημειώνει το πρακτορείο Reuters

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι απρόθυμος να αναλάβει εκ νέου το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τον πρώην «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας να παραμείνει στο πόστο του.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος εντυπωσίασε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της χώρας μετά την σκληρή γραμμή του παραιτηθέντος Γιάννη Βαρουφάκη, φέρεται να είναι απρόθυμος να αναλάβει ξανά χρέη υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Reuters, παρότι ο λόγος της επιφυλακτικότητας του κ. Τσακαλώτου δεν είναι γνωστός, ο ίδιος ανήκει στην ομάδα των «53», ορισμένα μέλη της οποίας εξέφρασαν την ανησυχία τους πρόσφατα πως το κόμμα απομακρύνεται από τον πυρήνα των αριστερών αξιών προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Μια εναλλακτική, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και υπήρξε ηγετικό μέλος της ομάδας που διαπραγματεύτηκε τους όρους του τρίτου μνημονίου.