Skip to main content

Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει έκδοση νέου ομολόγου τον Μάρτιο

Tο δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η Αθήνα επιδιώκει να αντλήσει 5-7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της

H Ελλάδα εξετάζει την έκδοση δεκαετές ομολόγου τον επόμενο μήνα -το δεύτερο μετά την λήξη των προγραμμάτων διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο-, σε περίπτωση που οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι με γνώση της διαδικασίας στο πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως η Αθήνα επιδιώκει να αντλήσει 5-7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος, στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της, του πρώτου μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2010.

«Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, ίσως εκδώσουμε νέο ομόλογο, πιθανόν τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη την διάρκεια. Το ποσό θα είναι ανάλογο με την έκδοση του 5ετούς», τόνισε στο πρακτορείο Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

 Η χώρα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου στα τέλη Ιανουαρίου, με απόδοση 3,6% ενώ οι προσφορές των επενδυτών είχαν ανέλθει στα 10 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εξέδωσε τελευταία φροά 10ετές ομόλογο του 2008.