Skip to main content

Reuters: Θετικά σημάδια και ήπια πτώση του ελληνικού χρέους

Η Ελλάδα, η οποία πλησιάζει στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, σημείωσε ελαφρά μείωση του χρέος της, σημειώνει το πρακτορείο

«Η Ελλάδα υπερέβη κατά πολύ τις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της για το πρωτογενές πλεόνασμα και για δεύτερο συνεχές έτος, υπογραμμίζει το Reuters σε δημοσίευμά του. 

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 διαμορφώθηκε στο 4% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με το 3,9% του 2016.

Το πλεόνασμα υπολογίστηκε με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών, που διαφέρουν από τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις του προγράμματος, τονίζει το Reuters.

«Η Ελλάδα, η οποία πλησιάζει στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, σημείωσε ελαφρά μείωση του χρέος της, που έφθασε στο 178,6% του ΑΕΠ, από 180,8% το 2016.

Ενώ το χρέος της Αθήνας παραμένει το υψηλότερο στην Ευρώπη, η μείωση του επιβεβαιώνει τη θετική τάση της ελληνικής οικονομίας, η οποία επίσης σημείωσε πέρυσι πλεόνασμα του προϋπολογισμού 0,8% του ΑΕΠ, από 0,6% το 2016» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.