Skip to main content

Reuters:Ακίνδυνα για το πλεόνασμα τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Κανένα από τα μέτρα που θα ανακοινωθούν δεν θα θέσει σε κίνδυνο το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, επεσήμανε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Στροφή σε πιο αναπτυξιακή πολιτική, αλλά στο πλαίσιο επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Κανένα από τα μέτρα (που θα ανακοινωθούν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ) δεν θα θέσει σε κίνδυνο το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ» επεσήμανε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι δεν θα εφαρμόσει τελικά το νέο γύρο περικοπών στις συντάξεις που έχει σχεδιαστεί για το 2019, καθώς υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο αξιωματούχος υπενθυμίζει, ωστόσο, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα έχουν ήδη μειωθεί 12 φορές από το 2010.

Πέραν των οικονομικών θεμάτων, σχολιάζει το Reuters, θεωρείται βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ θα θελήσει να υπεραμυνθεί και της συμφωνίας των Πρεσπών.