Skip to main content

Ρεβεγιόν στην κορυφή για τον ΠΑΟΚ, 5-1 τον Ατρόμητο (video)

Ο Δικέφαλος καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο τους Περιστεριώτες και θα κάνει Χριστούγεννα στο ρετιρέ και στο +2 από τον Ολυμπιακό.

Άνετη νίκη με 5-1 επί του Ατρομήτου κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος, που συμπλήρωσε 51 παιχνίδια αήττητος, βρίσκεται πλέον μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας με 40 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον 2ο Ολυμπιακό ενώ οι Περιστεριώτες καταλαμβάνουν την 9η θέση με 19 πόντους.

Σημειώνεται πως την επόμενη, -17η- αγωνιστική, οι ασπρόμαυροι θα φιλοξενηθούν από τον Άρη, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως πριν την έναρξη του αγώνα, οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί προχώρησαν στο γνωστό και ως Teddy Bear Toss (διαβάστε περισσότερα εδώ) από τις θύρες 7 και 8 της Τούμπας δηλαδή πέταξαν αρκουδάκια και για κάθε ένα από αυτά, το PAOK Action θα προσφέρει 1€ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος, δεν άφησε περιθώρια στον Ατρόμητο και καθάρισε σχεδόν από το ημίωρο, την υπόθεση νίκη.

Πιο αναλυτικά, ο Δικέφαλος κατάφερε να προηγηθεί στο 13' όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Ανδρούτσου, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μέγιερι για το 1-0.

Οι Περιστεριώτες έχασαν καλή ευκαιρία στο 27' με τον Γούτα να σουτάρει και τη μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Ζίβκοβιτς αλλά εν συνεχεία ο Βέλλιος ο Βέλλιος την κυνήγησε από θέση οφσάιντ, παράβαση που καταλόγισε κατά του ο διαιτητής Καραντώνης.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα έφτασε κοντά σε νέο γκολ στο 31' όταν ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Μαουρίσιο έπιασε κεφαλιά αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ αλλά το βρήκε στο 34' καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίσιτς και διώξιμο της άμυνας των φιλοξενουμένων, η μπάλα έφτασε ξανά στον Μίσιτς που σέντραρε και ο Σβιντέρσκι σούταρε με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και από κοντά ο Ίνγκασον την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0.

Ο νταμπλούχος συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και βρήκε δίχτυα ξανά στο 41' καθώς ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ από το ύψος του κέντρου με γέμισμα προς τον Ίνγκασον και ο Ισλανδός έπιασε κεφαλιά νικώντας τον Μέγιερι για να πετύχει το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι στο 51' μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Ρισβάνη στον Σβιντέρσκι εντός περιοχής και ο διαιτητής Καραντώνης καταλόγισε την ποινή κατά της αθηναϊκής ομάδας συμβουλευόμενος το VAR. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πολωνός στράικερ που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Μέγιερι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να μειώσει στο 56' με τον Ουγκράι από τα αριστερά να εκτελεί φάουλ, τον Ζίβκοβιτς να κάνει κακή εκτίμηση (φέρει μεγάλη ευθύνη) και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για να γίνει έτσι το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του στο 73' καθώς ο Βιεϊρίνια έσπασε τη μπάλα στον Πέλκα και αυτός προσπάθησε να βρει τον Λάμπρου που πλάσαρε αλλά ο Ρισβάνης έσωσε πάνω στη γραμμή ενώ στο 75' ο Μαουρίσιο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μέγιερι σουτάροντας με δύναμη αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακα έπεσε και απέκρουσε τη μπάλα.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον νταμπλούχο μπήκε στο 83' με τον Μίσιτς να ανοίγει ωραία τη μπάλα στον Ροντρίγκο και ο τελευταίος σέντραρε με το αριστερό προς τον Κροάτη χαφ που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Σημειώνεται πως ο Ατρόμητος έχασε τεράστια ευκαιρία να βάλει ένα γκολ στο 84' όταν ο Γκάλο έβγαλε σέντρα και ο Μανούσος πρόλαβε τον Ροντρίγκο πιάνοντας κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (Ροντρίγκο 64'), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός (Λημνιός 71'), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (Εσίτι 78'), Πέλκας, Σβιντέρσκι.

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μέγιερι, Ρισβάνης, Ταλόχα, Γούτας, Γκάλο, Ανδρούτσος (Ουγκράι 46'), Ούμπιντες, Μάντσον, Κιβρακίδης (Χαρίσης 72'), Μανούσος, Βέλλιος (Ενσικουλού 46').